Turnedó de rap amb escumós de curri
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Tranque
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ovic, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 llom de rap
- 4-6 talls de bacó fumat
- 1/2 kg de carbassa
- 1 nou de mantega
- 1 culleradeta de curri
- 1 taronja
- 1 l de fumet de peix
- Lecitina de soja
- 100 g de tirabecs
- Oli i sal
PREPARACIÓ
Per fer la crema de carbassa, en un cassó amb aigua bulliu-hi la carbassa tallada en làmines.
Seguidament poseu-la a la Thermomix juntament amb la mantega, la sal i el curri.
A continuació, en un cassó amb oli, poseu a confitar la pell de taronja. Passats 15 minuts, retireu la pell de taronja i reserveu l'oli.
Tot seguit, emboliqueu el rap amb els talls de bacó, lligueu-lo amb un cordill, saleu-lo i fregiu-lo en una paella amb l'oli que heu confitat amb la taronja.
Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli salteu-hi els tirabecs.
Finalment, poseu en un bol el fumet de peix, la lecitina de soja i una mica de curri i tritureu-ho tot amb el túrmix fins a obtenir-hi una escuma a sobre.
I ja per acabar, feu una base de crema de carbassa al centre del plat, poseu-hi els tirabecs i uns talls de taronja al voltant i a sobre del puré, poseu-hi el llom de rap, prèviament deslligat, i cobriu-lo amb l'escuma del suquet de peix.
Seguidament poseu-la a la Thermomix juntament amb la mantega, la sal i el curri.
A continuació, en un cassó amb oli, poseu a confitar la pell de taronja. Passats 15 minuts, retireu la pell de taronja i reserveu l'oli.
Tot seguit, emboliqueu el rap amb els talls de bacó, lligueu-lo amb un cordill, saleu-lo i fregiu-lo en una paella amb l'oli que heu confitat amb la taronja.
Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli salteu-hi els tirabecs.
Finalment, poseu en un bol el fumet de peix, la lecitina de soja i una mica de curri i tritureu-ho tot amb el túrmix fins a obtenir-hi una escuma a sobre.
I ja per acabar, feu una base de crema de carbassa al centre del plat, poseu-hi els tirabecs i uns talls de taronja al voltant i a sobre del puré, poseu-hi el llom de rap, prèviament deslligat, i cobriu-lo amb l'escuma del suquet de peix.