Turnedó de rap amb el seu pil-pil

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lluís Fernández
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Els Pescadors, Llançà (Alt Empordà)

INGREDIENTS

  • 4 talls de rap (200 g aprox.)
  • 2 alls
  • 1 punta de bitxo
  • les espines del rap
  • oli d'oliva
  • 4 carxofes
  • 1 cep
  • puré de patates
  • sal

PREPARACIÓ

Daureu les espines del rap en una paella amb oli.

Tot seguit, sofregiu en una cassola amb oli, els alls pelats i el bitxo. Tot seguit, afegiu-hi les espines de rap daurades i retireu-ho del foc. Després, coleu aquest pil-pil i lligueu-lo amb una mica de puré de patates.

A continuació, talleu les carxofes en làmines ben fines i fregiu-les en un cassó amb abundant oli ben calent. Un cop ben cruixents, deixeu-les sobre un paper absorbent i saleu-les.

I ja per acabar, emplateu el cep tallat en làmines i poseu-hi a sobre el rap. Salseu el plat amb el pil-pil i poseu les xips de carxofa per sobre.
Anar al contingut