Tupí de peixos de roca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Motel Empordà
INGREDIENTS
- 250 g de corball
- 250 g de llobarro
- 250 g de déntol
- 250 g de gall
- 250 g de turbot
- 1 llagosta petita
- 1 ceba petita
- 1 porro
- 1 pebrot verd
- 1 all
- 2 tomàquets
- 1 ramet d'herbes (mig porro, mitja pastanaga, 1 branqueta de farigola, 1 fulla d'api, una mica de fonoll)
- sal i pebre
- oli d'oliva
- 2 l de brou de peix Per a la picada:
- una mica de safrà
- unes fulles de julivert
- 150 g de crema de llet
PREPARACIÓ
Escalfeu oli en un tupí i poseu-hi a parts iguals la ceba, el porro i el pebrot verd.
Deixeu que es faci el sofregit remenant tot sovint. Afegiu-hi una mica de tomàquet i feu-lo sofregir una estona.Tot seguit, incorporeu-hi l'all picat. Tireu-hi els peixos, tallats a trossos i salats. Primer el mero, després el turbot, el llobarro, el gall, el corball i finalment, la llagosta. Deixeu-los enrossir. Després, afegiu-hi el brou que ja haureu fet amb els caps de peix, i coeu-ho durant 17 o 18 minuts amb una mica de farigola, fonoll fresc, julivert, api i mitja pastanaga. Quan arrenqui el bull, aboqueu-hi la crema de llet. Rectifiqueu de sal i pebre A part, prepareu una picada amb l'oli, el julivert i el safrà, i afegiu-la al tupí. Remeneu-ho una mica, i un cop s'hagi reduït, ja tindreu el plat a punt de servir.
Deixeu que es faci el sofregit remenant tot sovint. Afegiu-hi una mica de tomàquet i feu-lo sofregir una estona.Tot seguit, incorporeu-hi l'all picat. Tireu-hi els peixos, tallats a trossos i salats. Primer el mero, després el turbot, el llobarro, el gall, el corball i finalment, la llagosta. Deixeu-los enrossir. Després, afegiu-hi el brou que ja haureu fet amb els caps de peix, i coeu-ho durant 17 o 18 minuts amb una mica de farigola, fonoll fresc, julivert, api i mitja pastanaga. Quan arrenqui el bull, aboqueu-hi la crema de llet. Rectifiqueu de sal i pebre A part, prepareu una picada amb l'oli, el julivert i el safrà, i afegiu-la al tupí. Remeneu-ho una mica, i un cop s'hagi reduït, ja tindreu el plat a punt de servir.