Truita oberta amb espàrrecs, ceba tendra i cansalada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Rodríguez Enrich
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El formatge de Maó conté àcids grassos essencials com el linoleic i el linolènic. Aquests greixos són necessaris per una bona funció de regeneració dels teixits i el nostre organisme només els pot obtenir a través de l'alimentació.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 ous
  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • un manat de cebes tendres
  • 200 g de cansalada ibèrica
  • 200 g de formatge de Maó tendre ratllat
  • 1 got de vi blanc
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • Per acompanyar:
  • pa de coca
  • tomàquet de penjar

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les cues dels espàrrecs en un cassó amb una mica d'aigua i deixeu-ho coure durant 20 minuts.

Mentrestant, en una paella calenta i amb una mica d'oli salteu a foc fort la ceba tendra tallada a la juliana, les puntes dels espàrrecs i la cansalada tallada a daus. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo evaporar. Seguidament, poseu-hi el brou de coure les cues d'espàrrec, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure a foc suau durant una hora.

A continuació, poseu 3 ous batuts en una paella amb una mica d'oli. Quan hagin quatllat, afegiu-hi una part de l'estofat d'espàrrecs, ceba tendra i cansalada, cobriu-ho amb el formatge i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Després, feu el mateix amb la resta d'ous i estofat per fer més truites.

Finalment, gratineu la truita al forn durant un minut a 180 graus.

I ja per acabar, emplateu la truita oberta i serviu-la acompanyada de pa amb tomàquet.
Anar al contingut