Truita oberta amb espàrrecs, ceba tendra i cansalada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Rodríguez Enrich
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
El formatge de Maó conté àcids grassos essencials com el linoleic i el linolènic. Aquests greixos són necessaris per una bona funció de regeneració dels teixits i el nostre organisme només els pot obtenir a través de l'alimentació.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 12 ous
- 1 manat d'espàrrecs verds
- un manat de cebes tendres
- 200 g de cansalada ibèrica
- 200 g de formatge de Maó tendre ratllat
- 1 got de vi blanc
- oli d'oliva verge
- sal
- Per acompanyar:
- pa de coca
- tomàquet de penjar
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les cues dels espàrrecs en un cassó amb una mica d'aigua i deixeu-ho coure durant 20 minuts.
Mentrestant, en una paella calenta i amb una mica d'oli salteu a foc fort la ceba tendra tallada a la juliana, les puntes dels espàrrecs i la cansalada tallada a daus. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo evaporar. Seguidament, poseu-hi el brou de coure les cues d'espàrrec, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure a foc suau durant una hora.
A continuació, poseu 3 ous batuts en una paella amb una mica d'oli. Quan hagin quatllat, afegiu-hi una part de l'estofat d'espàrrecs, ceba tendra i cansalada, cobriu-ho amb el formatge i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Després, feu el mateix amb la resta d'ous i estofat per fer més truites.
Finalment, gratineu la truita al forn durant un minut a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu la truita oberta i serviu-la acompanyada de pa amb tomàquet.
Mentrestant, en una paella calenta i amb una mica d'oli salteu a foc fort la ceba tendra tallada a la juliana, les puntes dels espàrrecs i la cansalada tallada a daus. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo evaporar. Seguidament, poseu-hi el brou de coure les cues d'espàrrec, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure a foc suau durant una hora.
A continuació, poseu 3 ous batuts en una paella amb una mica d'oli. Quan hagin quatllat, afegiu-hi una part de l'estofat d'espàrrecs, ceba tendra i cansalada, cobriu-ho amb el formatge i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Després, feu el mateix amb la resta d'ous i estofat per fer més truites.
Finalment, gratineu la truita al forn durant un minut a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu la truita oberta i serviu-la acompanyada de pa amb tomàquet.