Truita lleugera amb gorgonzola
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Cingle, Vacarisses
INGREDIENTS
- 4 ous frescos
- 100 g de formatge Gorgonzola
- 250 g de llet
- 60 g de mantega
- 40 g de farina
- sal
PREPARACIÓ
En un bol, poseu els rovells amb una mica de llet freda i feu una emulsió per igualar textures.
Tireu-hi la farina i acabeu-ho de batre fins a obtenir una pasta llisa i compacta. Mentrestant, poseu llet en un cassó, i quan bulli afegiu-hi la mantega. Quan estigui desfeta, incorporeu-ho a la barreja d'abans. Prepareu les clares a punt de neu fort i també afegiu-les-hi. Remeneu-ho fins que quedi ben barrejat. Unteu una paella individual amb mantega, poseu-hi el preparat i coeu-ho al foc. Quan comenci a quallar poseu-ho al forn durant uns 2 minuts a 180º. Traieu-ho de seguida i escampeu-hi el formatge tallat a daus pel damunt. Emplateu-ho amb compte i refresqueu-ho amb una mica de romaní de llimona.
Tireu-hi la farina i acabeu-ho de batre fins a obtenir una pasta llisa i compacta. Mentrestant, poseu llet en un cassó, i quan bulli afegiu-hi la mantega. Quan estigui desfeta, incorporeu-ho a la barreja d'abans. Prepareu les clares a punt de neu fort i també afegiu-les-hi. Remeneu-ho fins que quedi ben barrejat. Unteu una paella individual amb mantega, poseu-hi el preparat i coeu-ho al foc. Quan comenci a quallar poseu-ho al forn durant uns 2 minuts a 180º. Traieu-ho de seguida i escampeu-hi el formatge tallat a daus pel damunt. Emplateu-ho amb compte i refresqueu-ho amb una mica de romaní de llimona.