Truita farcida de gambes i tonyina

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maria Ferrer
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Reculons, Sant Martí Sarroca

INGREDIENTS

  • 150 g de farina
  • 1/2 l de llet
  • 1 ceba
  • 300 g de gambes
  • 100 g de tonyina amb oli
  • 50 g de formatge ratllat
  • mantega
  • sal i oli Per a la salsa:
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/4 de kg de tomàquets
  • 1 ceba

PREPARACIÓ

En una paella amb oli daureu-hi la ceba tallada ben petita.
Quan ja hagi agafat color, poseu-la en un bol juntament amb la farina i la meitat de la llet. Tritureu-ho. A continuació, fregiu les gambes pelades i sense cap en una paella amb una mica de mantega. Afegiu-hi la tonyina, remeneu-ho i tireu-hi l'altra meitat de la llet. Quan comenci a bullir, incorporeu-hi la barreja de ceba i farina i poseu-hi sal. Aneu-ho remenant fins que us quedi ben espès. Quan torni a arrencar el bull, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Cobriu el fons d'una paella amb ou batut, poseu-hi la pasta que haureu acabat de preparar i feu la truita. Finalment, poseu-hi salsa de tomàquet (feta amb pebrot i ceba) per sobre i formatge ratllat. Gratineu la truita al forn i ja podreu servir-la.
Anar al contingut