Truita de pa amb tomàquet i escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Raül Balam Ruscalleda
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Moments (Hotel Mandarin Oriental), Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El pa de pagès està elaborat amb poc greix, per tant, conté menys calories que el pa de baguet.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 16 escamarlans
- Per a la picada de pescadors:
- 500 g tomàquets madurs
- 100 g d'all
- 10 g de julivert
- 100 g de xerès sec
- oli d'oliva
- 1.500 g d'aigua mineral
- sal
- pebre
- Per al pa amb tomàquet:
- 8 llesques de pa de pagès
- tres tomàquets madurs
- oli d'oliva
- sal
- Per a la maionesa d'all:
- 200 ml d'oli d'oliva
- 60 g d'ou
- 1 gra d'all
- Per a l'emplatat (opcional):
- ruca
- oli
PREPARACIÓ
Per fer la picada de pescadors, poseu en un bol els tomàquets pelats i tallats a trossos, els alls, el julivert i el xerès i tritureu-ho bé amb el túrmix.
A continuació, en una cassola amb oli calent sofregiu els caps dels escamarlans. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la picada de pescadors i rectifiqueu-ho de sal i pebre. Quan arrenqui el bull, cobriu-ho tot amb l'aigua bullint i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts. Després, passeu-ho per un colador xinès i reserveu-ne el brou.
Per fer la maionesa, poseu en un bol l'ou i l'all picat i tritureu-ho amb el túrmix mentre hi aneu afegint l'oli d'oliva.
Per fer la salsa, poseu en un bol el brou i la maionesa i tritureu-ho amb el túrmix.
Tot seguit, poseu en un bol els tomàquets ratllats, pelats i sense llavors, l'oli i la sal, remeneu-ho bé i submergiu-hi el pa de pagès tallat a rectangles fins que quedi ben sucat.
Per fer la truita, poseu l'ou batut i amb una mica de sal en una paella amb una mica d'oli. Quan estigui quallat, poseu-hi les llesques de pa amb tomàquet a sobre, emboliqueu-ho fent una truita i deixeu-ho coure fins que quedi dauradeta.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues d'escamarlà ja salades.
I ja per acabar, feu una base de salsa al centre del plat, poseu-hi la truita a sobre, guarniu-la amb els escamarlans saltats i la ruca per sobre i afegiu-hi un bon raig d'oli al voltant.
A continuació, en una cassola amb oli calent sofregiu els caps dels escamarlans. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la picada de pescadors i rectifiqueu-ho de sal i pebre. Quan arrenqui el bull, cobriu-ho tot amb l'aigua bullint i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts. Després, passeu-ho per un colador xinès i reserveu-ne el brou.
Per fer la maionesa, poseu en un bol l'ou i l'all picat i tritureu-ho amb el túrmix mentre hi aneu afegint l'oli d'oliva.
Per fer la salsa, poseu en un bol el brou i la maionesa i tritureu-ho amb el túrmix.
Tot seguit, poseu en un bol els tomàquets ratllats, pelats i sense llavors, l'oli i la sal, remeneu-ho bé i submergiu-hi el pa de pagès tallat a rectangles fins que quedi ben sucat.
Per fer la truita, poseu l'ou batut i amb una mica de sal en una paella amb una mica d'oli. Quan estigui quallat, poseu-hi les llesques de pa amb tomàquet a sobre, emboliqueu-ho fent una truita i deixeu-ho coure fins que quedi dauradeta.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues d'escamarlà ja salades.
I ja per acabar, feu una base de salsa al centre del plat, poseu-hi la truita a sobre, guarniu-la amb els escamarlans saltats i la ruca per sobre i afegiu-hi un bon raig d'oli al voltant.