Truita amb suc i bacallà confitat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria Rosa Vallespí
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Nou Moderno, Vilalba dels Arcs (Terra Alta)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 400 g de lloms de bacallà
- oli d'oliva
- 4 ous
- 2 patates
- sal
- 4 fulles d'espinac
- Per a la salsa:
- 1 cullerada de farina
- julivert
- 3 o 4 alls
- 100 ml d'aigua
- 1 polsim de pebre vermell dolç
PREPARACIÓ
Per començar, submergiu el bacallà dessalat en una cassola amb oli bullint durant uns segons, retireu-lo i reserveu-lo.
Per fer la truita, poseu una paella plena d'oli a foc alt, peleu les patates, talleu-les ben fines amb el ganivet i fregiu-les a la paella. Quan estiguin rosses, retireu-les amb una aranya i reserveu-les sobre paper absorbent. A continuació, trenqueu els ous, bateu-los en un bol, amb un polsim de sal, afegiu-hi les patates fregides, aboqueu-ho tot a la paella i feu una truita convencional.
Per fer la salsa, peleu els alls, talleu-los a làmines, poseu-los en un cassó amb una mica d'oli, a foc lent, afegiu-hi el pebre vermell i una cullerada de farina i remeneu-ho fins que quedi tot barrejat. Després, afegiu-hi un got d'aigua i el julivert, prèviament picat, espereu que arrenqui el bull i redueixi fins que quedi espessit, i reserveu la salsa.
Tot seguit, talleu la truita de la forma que més us agradi, poseu-la dins el cassó amb la salsa, torneu-ho al foc, i deixeu-ho coure fins que torni a bullir.
Mentrestant:, per fer la presentació, agafeu una fulla d'espinac, poseu-la en una paella amb oli molt calent i traieu-la ràpidament quan estigui ben cruixent.
I ja per acabar, emplateu primer de tot la truita i poseu-hi a sobre el bacallà i la fulla d'espinac cruixent.
Per fer la truita, poseu una paella plena d'oli a foc alt, peleu les patates, talleu-les ben fines amb el ganivet i fregiu-les a la paella. Quan estiguin rosses, retireu-les amb una aranya i reserveu-les sobre paper absorbent. A continuació, trenqueu els ous, bateu-los en un bol, amb un polsim de sal, afegiu-hi les patates fregides, aboqueu-ho tot a la paella i feu una truita convencional.
Per fer la salsa, peleu els alls, talleu-los a làmines, poseu-los en un cassó amb una mica d'oli, a foc lent, afegiu-hi el pebre vermell i una cullerada de farina i remeneu-ho fins que quedi tot barrejat. Després, afegiu-hi un got d'aigua i el julivert, prèviament picat, espereu que arrenqui el bull i redueixi fins que quedi espessit, i reserveu la salsa.
Tot seguit, talleu la truita de la forma que més us agradi, poseu-la dins el cassó amb la salsa, torneu-ho al foc, i deixeu-ho coure fins que torni a bullir.
Mentrestant:, per fer la presentació, agafeu una fulla d'espinac, poseu-la en una paella amb oli molt calent i traieu-la ràpidament quan estigui ben cruixent.
I ja per acabar, emplateu primer de tot la truita i poseu-hi a sobre el bacallà i la fulla d'espinac cruixent.