Tripes de bacallà amb cargols

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi de Meià
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Monvínic

INGREDIENTS

  • 400 g de tripes de bacallà
  • 25 g de cargols bovers nets de closca
  • 2 cebes de Figueres
  • 2 grans d'all
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 pastanaga
  • 150 g de botifarra negra
  • 5 avellanes torrades
  • 5 ametlles torrades
  • 3 carquinyolis
  • 1 bitxo
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca de romaní
  • 1 branca de canyella
  • julivert
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli abundant sofregiu, a foc ben suau, la pastanaga i la ceba picades ben petites.

Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi els tomàquets pelats, la farigola, la canyella i el romaní, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho coure durant 15 minuts a foc suau.

Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi el pebre vermell dolç i el bitxo tallat a trossets, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.

A continuació, afegiu-hi les tripes de bacallà tallades a trossets, els cargols i la botifarra tallada a rodanxes, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb aigua, tapeu la cassola i deixeu-la coure al foc durant 20 minuts més.

Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, les ametlles, els grans d'all i els carquinyolis i tritureu-ho amb el morter.

Tot seguit, afegiu la picada i el julivert picat a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu les tripes amb els cargols i la botifarra.
Anar al contingut