Tripes de bacallà amb cargols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi de Meià
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Monvínic
INGREDIENTS
- 400 g de tripes de bacallà
- 25 g de cargols bovers nets de closca
- 2 cebes de Figueres
- 2 grans d'all
- 2 tomàquets madurs
- 1 pastanaga
- 150 g de botifarra negra
- 5 avellanes torrades
- 5 ametlles torrades
- 3 carquinyolis
- 1 bitxo
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1 branca de farigola
- 1 branca de romaní
- 1 branca de canyella
- julivert
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli abundant sofregiu, a foc ben suau, la pastanaga i la ceba picades ben petites.
Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi els tomàquets pelats, la farigola, la canyella i el romaní, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho coure durant 15 minuts a foc suau.
Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi el pebre vermell dolç i el bitxo tallat a trossets, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
A continuació, afegiu-hi les tripes de bacallà tallades a trossets, els cargols i la botifarra tallada a rodanxes, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb aigua, tapeu la cassola i deixeu-la coure al foc durant 20 minuts més.
Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, les ametlles, els grans d'all i els carquinyolis i tritureu-ho amb el morter.
Tot seguit, afegiu la picada i el julivert picat a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu les tripes amb els cargols i la botifarra.
Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi els tomàquets pelats, la farigola, la canyella i el romaní, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho coure durant 15 minuts a foc suau.
Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi el pebre vermell dolç i el bitxo tallat a trossets, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
A continuació, afegiu-hi les tripes de bacallà tallades a trossets, els cargols i la botifarra tallada a rodanxes, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb aigua, tapeu la cassola i deixeu-la coure al foc durant 20 minuts més.
Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, les ametlles, els grans d'all i els carquinyolis i tritureu-ho amb el morter.
Tot seguit, afegiu la picada i el julivert picat a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu les tripes amb els cargols i la botifarra.