Tripa i peu de xai estofats a l'antiga

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Toledo
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Manel, Martorell
  • Informació nutricional
    -Obre

    El xai és una carn rica en vitamines del grup B, en especial la B12, i en minerals com el fòsfor, el zinc o el sodi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 peus de xai
  • 400 g de tripa de xai
  • 400 g de pernil ibèric (a daus)
  • Per al brou:
  • 2 l d'aigua
  • 1 ceba amb claus
  • 1 fulla de llorer
  • romaní
  • farigola
  • 4 alls
  • 1 branca d'api
  • 1/2 porro
  • 1 pastanaga
  • 3 bitxos
  • sal
  • Per al sofregit:
  • 4 alls
  • 2 cebes mitjanes picades
  • 50 g de xoriço picant
  • 2 bitxos
  • 1 pebrot vermell petit
  • 1 pebrot verd
  • 1 pastanaga
  • 200 g de tomàquet fregit
  • 50 g de farina de blat de moro
  • oli, sal i pebre blanc
  • 1 c/p de pebre vermell dolç
  • 1 c/p de pebre vermell picant
  • Per a la picada:
  • 1 all
  • 10 g d'ametlles
  • uns quants brins de safrà
  • julivert
  • 2 carquinyolis
  • 10 g de nous

PREPARACIÓ

Per fer el brou, en una cassola amb aigua poseu-hi la ceba amb claus, el llorer, el romaní, la farigola, els alls, l'api, el porro, la pastanaga, el bitxo i la sal, i deixeu-ho coure durant mitja horeta.

Seguidament, afegiu-hi els peus de xai, deixeu-ho bullir 15 minuts i, finalment, poseu-hi la tripa de xai i deixeu-ho bullir 15 minuts més.

A continuació, en una paella amb oli sofregiu l'all picat, la ceba picada, els pebrots i la pastanaga tallats a dauets i el bitxo.

Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el xoriço tallat a rodanxes, el pebre vermell dolç i el pebre vermell picant; remeneu-ho bé; cobriu-ho amb el brou, i deixeu-ho coure una estona.

Mentrestant, per fer la picada poseu en un bol l'all, les ametlles, el safrà, el julivert, els carquinyolis i les nous, i tritureu-ho bé amb el morter.

Tot seguit, afegiu el tomàquet fregit i la picada a la paella del sofregit; remeneu-ho bé; poseu-hi la tripa, el peu de xai i els daus de pernil, i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.

Finalment, poseu-hi una mica de farina dissolta en aigua, rectifiqueu-ho de sal i pebre, torneu-ho a remenar bé i deixeu-ho coure uns minuts més.

I ja per acabar, emplateu la tripa i el peu de xai estofats.
Anar al contingut