Trinxat amb rosta, sardines, raïm i arrop

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Raquel Grivé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La taverna d'en Grivé, Granollers

INGREDIENTS

  • Per al trinxat:
  • 1/2 col
  • 3 patates
  • 4 talls de cansalada
  • 3 alls
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • sal
  • Per a les sardines:
  • 16 sardines
  • oli d'oliva
  • Per a l'arrop:
  • 1/2 l de suc de raïm blanc i negre

PREPARACIÓ

Per començar, feu bullir en una olla amb aigua i sal les patates pelades i tallades, i la col tallada.
Un cop bullides, escorreu les vedures.

Per fer l'arrop, feu reduir en un cassó el suc de raïm blanc i negre fins que en quedi una quarta part o tingui una textura de xarop.

Mentrestant, daureu els talls de cansalada en una paella amb oli. Un cop estiguin ben rossos i cruixents, retireu-los de la paella. A la mateixa paella, daureu-hi unes làmines d'all. Un cop estiguin rosses, afegiu-hi la col i la patata, i deixeu-ho coure mentre ho aneu aixafant amb una forquilla per fer el trinxat.

A continuació, netegeu les sardines i feu-les a filets. Daureu els filets en una paella amb oli i afegiu-hi una mica de sal.

I ja per acabar, emplateu el trinxat i la cansalada. Poseu els filets de sardina al cantó i aboqueu-hi per sobre l'arrop. Podeu guarnir el plat amb uns grans de raïm pelat i sense llavors.
Anar al contingut