Tonyina, carbassa confitada i arbequines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Franco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona
INGREDIENTS
- 800 g de llom de tonyina
- 500 g de carbassa violí
- 1 l d'oli d'oliva verge
- 2 cebes mitjanes
- 50 g de pasta d'oliva arbequina
- 200 g d'olives arbequines
- 4 flors de carbassa
- sal i pebre negre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu la carbassa que haureu salpebrat.
Seguidament, talleu la carbassa a trossos quadrats i salteu-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi ben dauradeta.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi la pasta d'oliva i deixeu-ho sofregir tot junt una estona.
Tot seguit, poseu les olives desossades en una safata i deixeu-les coure al forn durant mitja hora a 80 graus. Després, tritureu-les amb el túrmix o amb un molinet de cafè i reserveu-les.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu el llom de tonyina salpebrat fins que estigui ben dauradet.
I ja per acabar, emplateu el llom de tonyina tallat a làmines, poseu-hi la carbassa a sobre, cobriu-la amb el sofregit d'olives i guarniu el plat amb la pols de les olives triturades i unes flors de carbassa.
Seguidament, talleu la carbassa a trossos quadrats i salteu-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi ben dauradeta.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi la pasta d'oliva i deixeu-ho sofregir tot junt una estona.
Tot seguit, poseu les olives desossades en una safata i deixeu-les coure al forn durant mitja hora a 80 graus. Després, tritureu-les amb el túrmix o amb un molinet de cafè i reserveu-les.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu el llom de tonyina salpebrat fins que estigui ben dauradet.
I ja per acabar, emplateu el llom de tonyina tallat a làmines, poseu-hi la carbassa a sobre, cobriu-la amb el sofregit d'olives i guarniu el plat amb la pols de les olives triturades i unes flors de carbassa.