Tonyina amb olives

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Paquita Rexach
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes

INGREDIENTS

  • 800 grams de tonyina
  • 1 copeta de vinagre de vi
  • 1 copa de vi blanc
  • 6 cullerades soperes d'oli
  • 2 cebes
  • 4 cullerades de concentrat de tomàquet
  • 4 grans d'all
  • 1 branca de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • 200 grams d'olives verdes
  • sal, pebre blanc
  • 2 cullerades de farina
  • 1 got d'aigua

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la tonyina tallada a trossos grossos en un bol, afegiu-hi el pebre blanc, la sal, els grans d'all pelats i aixafats, la farigola, el llorer,
el vinagre, el vi blanc i l'oli i deixeu-ho macerar durant una hora.

Després, tombeu la tonyina i deixeu-la macerar durant una hora per l'altra banda.

A continuació, eixugueu la tonyina sobre un paper absorbent, enfarineu-la i fregiu-la en una cassola amb oli. Després, tireu-hi la ceba tallada a la juliana i remeneu-ho. Quan la ceba estigui una mica transparent, afegiu-hi el suc de macerar la tonyina i aigua fins a cobrir. Deixeu-ho coure durant 10 minuts a foc fort, tireu-hi el concentrat de tomàquet i deixeu-ho coure una hora a foc lent.

Mentrestant, escaldeu les olives en un cassó amb aigua bullent. Després, afegiu-les a la cassola, remeneu-ho tot una mica i ja podeu emplatar-ho.
Anar al contingut