Tonyina amb olives
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Paquita Rexach
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes
INGREDIENTS
- 800 grams de tonyina
- 1 copeta de vinagre de vi
- 1 copa de vi blanc
- 6 cullerades soperes d'oli
- 2 cebes
- 4 cullerades de concentrat de tomàquet
- 4 grans d'all
- 1 branca de farigola
- 1 fulla de llorer
- 200 grams d'olives verdes
- sal, pebre blanc
- 2 cullerades de farina
- 1 got d'aigua
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la tonyina tallada a trossos grossos en un bol, afegiu-hi el pebre blanc, la sal, els grans d'all pelats i aixafats, la farigola, el llorer,
el vinagre, el vi blanc i l'oli i deixeu-ho macerar durant una hora.
Després, tombeu la tonyina i deixeu-la macerar durant una hora per l'altra banda.
A continuació, eixugueu la tonyina sobre un paper absorbent, enfarineu-la i fregiu-la en una cassola amb oli. Després, tireu-hi la ceba tallada a la juliana i remeneu-ho. Quan la ceba estigui una mica transparent, afegiu-hi el suc de macerar la tonyina i aigua fins a cobrir. Deixeu-ho coure durant 10 minuts a foc fort, tireu-hi el concentrat de tomàquet i deixeu-ho coure una hora a foc lent.
Mentrestant, escaldeu les olives en un cassó amb aigua bullent. Després, afegiu-les a la cassola, remeneu-ho tot una mica i ja podeu emplatar-ho.
el vinagre, el vi blanc i l'oli i deixeu-ho macerar durant una hora.
Després, tombeu la tonyina i deixeu-la macerar durant una hora per l'altra banda.
A continuació, eixugueu la tonyina sobre un paper absorbent, enfarineu-la i fregiu-la en una cassola amb oli. Després, tireu-hi la ceba tallada a la juliana i remeneu-ho. Quan la ceba estigui una mica transparent, afegiu-hi el suc de macerar la tonyina i aigua fins a cobrir. Deixeu-ho coure durant 10 minuts a foc fort, tireu-hi el concentrat de tomàquet i deixeu-ho coure una hora a foc lent.
Mentrestant, escaldeu les olives en un cassó amb aigua bullent. Després, afegiu-les a la cassola, remeneu-ho tot una mica i ja podeu emplatar-ho.