Tonyina amb bròquil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Pellicer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: ABaC, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de llom de tonyina
- 1 bròquil
- oli d'oliva
- sal i pebre
- mongeta tendra fina
- 1 mango Per a la vinagreta:
- vinagre
- oli d'herbes
- sal i pebre
- pebre vermell
PREPARACIÓ
Per començar, poseu a coure el bròquil amb aigua i sal.
Després poseu-lo en un bol amb aigua i gel per tallar-li la cocció. Quan estigui fred, poseu-lo en un pot i emulsioneu-lo amb oli d'oliva verge. Tot seguit, saleu la tonyina i daureu-la pels quatre costats en una paella amb unes gotetes d'oli. Retireu-la del foc quan estigui daurada pels costats i crua pel centre. Llavors talleu-la a filets no gaire gruixuts. Poseu-la en un plat, afegiu-hi la vinagreta i l'oli d'herbes i deixeu-la reposar 10 minuts. Després afegiu-hi el pebre vermell, els fideus de mango, les mongetes tendres, que haureu tallat procurant que quedin molt primes, i les herbes. Finalment, poseu el puré de bròquil en un plat i afegiu-hi la tonyina al costat. Amaniu-ho amb un raig d'oli d'herbes i sal grisa.
Després poseu-lo en un bol amb aigua i gel per tallar-li la cocció. Quan estigui fred, poseu-lo en un pot i emulsioneu-lo amb oli d'oliva verge. Tot seguit, saleu la tonyina i daureu-la pels quatre costats en una paella amb unes gotetes d'oli. Retireu-la del foc quan estigui daurada pels costats i crua pel centre. Llavors talleu-la a filets no gaire gruixuts. Poseu-la en un plat, afegiu-hi la vinagreta i l'oli d'herbes i deixeu-la reposar 10 minuts. Després afegiu-hi el pebre vermell, els fideus de mango, les mongetes tendres, que haureu tallat procurant que quedin molt primes, i les herbes. Finalment, poseu el puré de bròquil en un plat i afegiu-hi la tonyina al costat. Amaniu-ho amb un raig d'oli d'herbes i sal grisa.