Tom kha kai (sopa de llet de coco amb xampinyons)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Clara Roca i Nok
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Thaï Gardens, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 canó de citronella
- gingebre
- 1/2 l de llet de coco
- 150 g de xampinyons
- 1 pit de pollastre
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1/4 de l d'aigua
- oli de bitxo
- fulles de llima
- sucre
- sal
PREPARACIÓ
Abans de començar a preparar el plat, talleu a trossos fins la citronella, el gingebre i les fulles de llima.
A continuació, barregeu l'aigua i la llet de coco en un cassó i poseu-lo al foc. Quan bulli, afegiu-hi els trossos de citronella, de gingebre i de fulles de llima, i deixeu-ho coure un minut. Després, afegiu-hi el pit de pollastre trossejat i els xampinyons. Remeneu-ho i deixeu-ho coure durant un minut més. Tot seguit, afegiu-hi dues cullerades de suc de llimona, dues culleradetes de sal i una culleradeta de sucre. Remeneu-ho una mica i ja podreu retirar el cassó del foc. Per preparar l'oli de bitxo, deixeu macerar un quart d'oli de gira-sol amb un bitxo picat ben fi. I ja per acabar, emplateu la sopa de llet de coco. Finalment, afegiu-hi una culleradeta d'oli de bitxo.
A continuació, barregeu l'aigua i la llet de coco en un cassó i poseu-lo al foc. Quan bulli, afegiu-hi els trossos de citronella, de gingebre i de fulles de llima, i deixeu-ho coure un minut. Després, afegiu-hi el pit de pollastre trossejat i els xampinyons. Remeneu-ho i deixeu-ho coure durant un minut més. Tot seguit, afegiu-hi dues cullerades de suc de llimona, dues culleradetes de sal i una culleradeta de sucre. Remeneu-ho una mica i ja podreu retirar el cassó del foc. Per preparar l'oli de bitxo, deixeu macerar un quart d'oli de gira-sol amb un bitxo picat ben fi. I ja per acabar, emplateu la sopa de llet de coco. Finalment, afegiu-hi una culleradeta d'oli de bitxo.