Tiró amb naps

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rosa Vidal (Jubilada)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La vitamina C dels naps afavorirà l'absorció dl ferro del tiró.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 g de tiró (ànec)
  • 300 g de naps
  • 1/2 got de conyac
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • herbes aromàtiques
  • 1/2 got d'aigua
  • Per al sofregit:
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 pebrot verd
  • 1 pastanaga petita
  • oli d'oliva
  • Per a la picada:
  • 4 ametlles torrades
  • 4 avellanes torrades
  • 2 alls
  • pa torrat
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, peleu els naps i bulliu-los en un cassó amb aigua i sal durant 20 minuts.
Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, les avellanes, els alls, el pa torrat i el julivert i tritureu-ho tot amb la mà de morter.A continuació, en una cassola amb oli fregiu el tiró salpebrat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi el conyac i deixeu que s'evapori l'alcohol. Seguidament, poseu-hi l'aigua, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant una hora i mitja.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui transparent, afegiu-hi el pebrot, la pastanaga i el tomàquet tot tallat a daus i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.Tot seguit, afegiu el sofregit a la cassola del tiró juntament amb els naps bullits i les herbes aromàtiques i deixeu-ho coure un parell de minuts. Finalment, poseu-hi la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu el tiró amb els naps i salseu-ho amb el suc de la cocció.
Anar al contingut