Tió de Nadal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mey Hofmann
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hofmann, Barcelona

INGREDIENTS

  • 24 melindros o pa de pessic
  • melmelada de gerds Per a la mousse de xocolata:
  • 4 rovells d'ou
  • 250 g de xocolata de cobertura
  • 80 g de xarop de sucre
  • 75 g de nata líquida
  • 400 g de nata muntada

PREPARACIÓ

  1. Comenceu preparant la mousse. Poseu en un bol la xocolata de cobertura trencada a trossos ben petits i foneu-la al bany maria.
  2. Retireu-la del foc, afegiu-hi el xarop i la nata líquida i barregeu-ho fins que us quedi una pasta fina i homogènia. Barregeu els rovells i tireu-los a la pasta, remeneu-ho; després incorporeu-hi la nata muntada, primer una part i llavors l'altre, i acabeu-ho de barrejar fins que us quedi uniforme.
  3. Ompliu una mànega pastissera amb la mousse i una altra amb la confitura de gerds. En cas de no tenir mànegues, podeu fer-ho amb una cullera. Comenceu a muntar el motlle, que ha de ser de mitja canya, i folreu-ho amb un plàstic perquè no se us enganxi.
  4. Ompliu-lo amb una capa de mousse, una tira de pa de pessic o melindros i confitura de gerds, mousse de xocolata i per acabar, tapeu-ho amb el pa de pessic. Finalment poseu-ho al congelador 1 hora aproximadament. Abans de servir, deixeu-ho reposar una estora a fora.
  5. Desemmotlleu-ho, traieu el plàstic i decoreu-ho amb merengues, gerds, encenalls de xocolata i sucre glaç.
Anar al contingut