Timbals de carbassó farcits amb fetge de rap

imatge de recurs
  • Programa: Cuina x solters
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 cueta de rap d'uns 250 g (demaneu al peixater que us en tregui les 2 penques i reserveu l'espina al congelador pel dia que feu el fumet de peix)
  • 4 carbassons de mida mitjana, ferms
  • 1 fetge de rap d'uns 200 g
  • 2 llesques de pa del dia abans
  • 6 avellanes torrades
  • 1cc de salsa de soja
  • 1cc de romesco "Feliu Badaló"
  • oli d'oliva
  • Per la picada:
  • 1cc de pebre vermell mòlt
  • 1 cc de formatge ratllat
  • farina de galeta
  • 1 gra d'all picat
  • julivert picat

PREPARACIÓ

1. Talleu 6 seccions de carbassó de la mida aproximada d'un got de xarrup. Amb cura, buideu-los de la polpa fins aconseguir la forma complerta d'aquest got de xarrup. Penseu que la finalitat és farcir-los, de tal manera que és millor que no li quedin foradets per on pugui escapar-se el farçit.

2. Les parts restants de carbassó que ens han sobrat, talleu-les finetes. Ens serviran pel farciment.

3. Poseu els timbals de carbassó en una plata o un plàstic adequat per coure al microones, poseu un dit d'aigua o de caldo de verdures al fons de la plata, filmeu el conjunt, feu-li uns foradets al film perquè es pugui evaporar l'excés d'aigua durant la cocció i programeu 4' a 400w de potència. Comproveu la cocció del carbassó i reserveu.

4. Talleu el fetge de rap en daus grossos i salpebreu.

5. En una cassola antiadherent, daureu a foc viu el fetge. Quan comenci a desfer-se, afegiu els sobrants de carbassó i deixeu que el conjunt cogui a foc mig fins que tot el conjunt s'hagi begut l'aigua que segrega el carbassó.

6. Poseu el conjunt al punt de sal, i afegiu les 2 llesques de pa tot esmicolant-les amb la mà.

7. Poseu-ho tot dins l'accessori triturador del minipimer, afegiu les avellanes torrades fins aconseguir una textura com la necessària per farcir uns canelons.

8. Farciu els timbals, i just abans de menjar, poseu una mica de picada al damunt de cada timbal i gratineu-ho.

9. Finalment, mentre acabeu de gratinar els timbals, feu-vos les 2 penques de rap a la planxa.

10. Barregeu la salsa de soja, el romesco i una mica d'oli d'oliva per salsar el rap, si voleu.
Anar al contingut