Timbal de poma i fetge gras d'ánec

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 2 pomes Golden
  • 500 g de fetge gras d'ànec
  • 2 beines de vainilla
  • 1 gotet d'oli de gira-sol
  • 300 g d'ametlles filetejades i torrades
  • cerfull
  • 250 g de sucre
  • 1/2 l d'aigua
  • flor de sal i pebre

PREPARACIÓ

Primer poseu a macerar l'oli de gira-sol amb les beines de vainilla obertes. En un cassó, prepareu-hi un almívar fent bullir l'aigua amb el sucre.
Mentrestant, peleu les pomes, partiu-les per la meitat, traieu-ne els cors i talleu-les a làmines fines. Després, poseu-les a escaldar en l'almívar i, quan l'almívar torni a arrencar el bull, retireu-les. Netegeu el fetge, traieu-ne les venes i esmicoleu-lo. Ameniu-lo amb sal i pebre i poseu-lo a coure al forn a 70º i durant 10 minuts. Folreu uns motlles individuals amb paper l'alumini. Cobriu-los amb les làmines de poma i farciu-los amb el fetge. Deixeu-ho refredar a la nevera durant una hora com a mínim. A l'hora de servir, desemmotlleu els timbals, tireu-hi una mica de sucre per sobre i caramel.litzeu-los amb la pala de la crema catalana. Amaniu-los amb l'oli de vainilla, sal, les ametlles filetejades i una branca de cerfull.
Anar al contingut