Timbal de bacallà amb samfaina seca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Bernils
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Celler, Matadepera
INGREDIENTS
- 4 trossos de morro de bacallà de 125 g
- 4 alls
- 1/2 l d'oli d'oliva
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 2 tomàquets
- 1 pebrot vermell
- 1 cullerada de mostassa
- julivert picat
- vinagre
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli en un cassó a foc lent i afegiu-hi la meitat d'una cabeça d'alls.
Un cop hagin passat 10 minuts, submergiu-hi el bacallà (prèviament dessalat). Deixeu-lo coure durant 5 minuts i després deixeu-lo refredar durant una hora. Quan tingueu el bacallà confitat, ja podeu fer la samfaina seca. Poseu una mica d'oli a dues paelles. En una poseu-hi el pebrot verd i el pebrot vermell, i en l'altra incorporeu-hi l'albergínia i el carbassó. Salteu-ho a foc viu. Mentrestant, talleu els tomàquets a dauets (prèviament escaldats) i traieu-los l'aigua de la vegetació. Quan les verdures estiguin cuites, retireu-les del foc i barregeu-les. Després afegiu-hi un tomàquet i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts. Un cop tingueu la samfaina pràcticament acabada, poseu-la al punt de sal i deixeu-la refredar. Per fer la vinagreta, poseu mostassa, julivert picat, vinagre i oli d'haver confitat el bacallà en un bol i emulsioneu-ho. Un cop tingueu la vinagreta muntada ja podeu emplatar. Poseu la samfaina calenta dins d'un motllo, incorporeu-hi les làmines de bacallà al damunt i premseu-ho una mica. Tot seguit traieu el motllo i afegiu-hi la vinagreta al voltant.
Un cop hagin passat 10 minuts, submergiu-hi el bacallà (prèviament dessalat). Deixeu-lo coure durant 5 minuts i després deixeu-lo refredar durant una hora. Quan tingueu el bacallà confitat, ja podeu fer la samfaina seca. Poseu una mica d'oli a dues paelles. En una poseu-hi el pebrot verd i el pebrot vermell, i en l'altra incorporeu-hi l'albergínia i el carbassó. Salteu-ho a foc viu. Mentrestant, talleu els tomàquets a dauets (prèviament escaldats) i traieu-los l'aigua de la vegetació. Quan les verdures estiguin cuites, retireu-les del foc i barregeu-les. Després afegiu-hi un tomàquet i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts. Un cop tingueu la samfaina pràcticament acabada, poseu-la al punt de sal i deixeu-la refredar. Per fer la vinagreta, poseu mostassa, julivert picat, vinagre i oli d'haver confitat el bacallà en un bol i emulsioneu-ho. Un cop tingueu la vinagreta muntada ja podeu emplatar. Poseu la samfaina calenta dins d'un motllo, incorporeu-hi les làmines de bacallà al damunt i premseu-ho una mica. Tot seguit traieu el motllo i afegiu-hi la vinagreta al voltant.