Timbal de bacallà amb samfaina seca

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lluís Bernils
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Celler, Matadepera

INGREDIENTS

  • 4 trossos de morro de bacallà de 125 g
  • 4 alls
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • 1 carbassó
  • 1 albergínia
  • 2 tomàquets
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cullerada de mostassa
  • julivert picat
  • vinagre
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli en un cassó a foc lent i afegiu-hi la meitat d'una cabeça d'alls.
Un cop hagin passat 10 minuts, submergiu-hi el bacallà (prèviament dessalat). Deixeu-lo coure durant 5 minuts i després deixeu-lo refredar durant una hora. Quan tingueu el bacallà confitat, ja podeu fer la samfaina seca. Poseu una mica d'oli a dues paelles. En una poseu-hi el pebrot verd i el pebrot vermell, i en l'altra incorporeu-hi l'albergínia i el carbassó. Salteu-ho a foc viu. Mentrestant, talleu els tomàquets a dauets (prèviament escaldats) i traieu-los l'aigua de la vegetació. Quan les verdures estiguin cuites, retireu-les del foc i barregeu-les. Després afegiu-hi un tomàquet i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts. Un cop tingueu la samfaina pràcticament acabada, poseu-la al punt de sal i deixeu-la refredar. Per fer la vinagreta, poseu mostassa, julivert picat, vinagre i oli d'haver confitat el bacallà en un bol i emulsioneu-ho. Un cop tingueu la vinagreta muntada ja podeu emplatar. Poseu la samfaina calenta dins d'un motllo, incorporeu-hi les làmines de bacallà al damunt i premseu-ho una mica. Tot seguit traieu el motllo i afegiu-hi la vinagreta al voltant.
Anar al contingut