Timbal d'ou ferrat amb patates i pebrot del piquillo
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Piera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluís de les Moles, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 ous
- 600 g de patates Mona Lisa
- 350 g de pebrots del piquillo
- 350 g de botifarra negra
- 1/2 l d'oli d'oliva
- 8 g de sal
- 10 g de flor de sal
- Per macerar els pebrots del piquillo:
- 4 alls
- 10 g de sal
- 5 g de sucre
- 10 g de vinagre de Xerès
- 10 g de vi blanc
- 100 g d'oli
- 8 g de pebre negre Per a la salsa:
- 1/2 l de brou de vedella
- 2 ossos de pernil ibèric
- 1 got de vi negre
- sal
- 20 g de mantega
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, poseu els ossos de pernil, el vi negre i el brou en un cassó a foc viu i deixeu-ho reduir.
Després, afegiu-hi una mica de mantega i coleu la salsa. Per fer el marinat de pebrot de piquillo, obriu els pebrots per la meitat i col·loqueu-los en una safata per al forn, cobrint tot el fons. Incorporeu-hi sucre, sal, grans de pebre, llorer, làmines d'all, vinagre, oli d'oliva i vi blanc. Després, deixeu-ho coure al forn a 140 graus durant 8 minuts. Per "potxar" les patates, poseu oli en una paella i incorporeu-hi les patates pelades i tallades a rodanxes i deixeu-les coure sense que es fregeixin. A continuació, preneu un motllo cilíndric sense fons, poseu-hi patates, sal, pebrot del piquillo, una altra capa de patates, botifarra negra, més pebrot i, finalment, una última capa de patata. Poseu-ho al forn. I ja per acabar, desemmotlleu el timbal, col·loqueu-hi un ou ferrat a sobre, salseu-ho i decoreu-ho amb cebollí picat i anet .
Després, afegiu-hi una mica de mantega i coleu la salsa. Per fer el marinat de pebrot de piquillo, obriu els pebrots per la meitat i col·loqueu-los en una safata per al forn, cobrint tot el fons. Incorporeu-hi sucre, sal, grans de pebre, llorer, làmines d'all, vinagre, oli d'oliva i vi blanc. Després, deixeu-ho coure al forn a 140 graus durant 8 minuts. Per "potxar" les patates, poseu oli en una paella i incorporeu-hi les patates pelades i tallades a rodanxes i deixeu-les coure sense que es fregeixin. A continuació, preneu un motllo cilíndric sense fons, poseu-hi patates, sal, pebrot del piquillo, una altra capa de patates, botifarra negra, més pebrot i, finalment, una última capa de patata. Poseu-ho al forn. I ja per acabar, desemmotlleu el timbal, col·loqueu-hi un ou ferrat a sobre, salseu-ho i decoreu-ho amb cebollí picat i anet .