Timbal d'escalivada i sardines salades amb ull de llebre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Masana
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal
INGREDIENTS
- 8 sardines salades
- 2 pebrots vermells
- 1 pebrot verd
- 1 albergínia
- 2 cebes
- 1 tomàquet
- 1 porro
- 1/2 l de vi ull de llebre
- 1 barra de pa
- farigola
- oli d'oliva
- 100 g de sucre
- sal gruixuda
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una safata l'albergínia, els pebrots, el tomàquet i una ceba, i escaliveu-los al forn durant 15 minuts a uns 170 graus.
Seguidament, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los a dauets i reserveu-los.A continuació, en una paella amb una mica d'oli i sal gruixuda salteu les sardines fins que quedin ben dauradetes.Tot seguit, talleu la barra de pa en forma de triangles d'un centímetre de gruix, poseu-los en una safata, amaniu-los amb un raig d'oli i una mica de farigola, i deixeu-los coure al forn durant 5 minuts a 200 graus.Per fer la salsa d'ull de llebre, sofregiu la ceba i el porro tallats a daus en un cassó amb una mica d'oli. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el vi i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts. Després, coleu la salsa, torneu-la a posar en un cassó juntament amb el sucre i deixeu-la reduir una estona més fins que quedi com un xarop.I ja per acabar, emplateu l'escalivada en un motllo al centre del plat, desemmotlleu-la, poseu-hi el pa torrat a sobre, les sardines al voltant i salseu-ho tot amb la salsa d'ull de llebre.
Seguidament, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los a dauets i reserveu-los.A continuació, en una paella amb una mica d'oli i sal gruixuda salteu les sardines fins que quedin ben dauradetes.Tot seguit, talleu la barra de pa en forma de triangles d'un centímetre de gruix, poseu-los en una safata, amaniu-los amb un raig d'oli i una mica de farigola, i deixeu-los coure al forn durant 5 minuts a 200 graus.Per fer la salsa d'ull de llebre, sofregiu la ceba i el porro tallats a daus en un cassó amb una mica d'oli. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el vi i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts. Després, coleu la salsa, torneu-la a posar en un cassó juntament amb el sucre i deixeu-la reduir una estona més fins que quedi com un xarop.I ja per acabar, emplateu l'escalivada en un motllo al centre del plat, desemmotlleu-la, poseu-hi el pa torrat a sobre, les sardines al voltant i salseu-ho tot amb la salsa d'ull de llebre.