Terrina de truita de mongetes del Ganxet amb moixernons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Calsina
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Garbí, Castellar del Vallès
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta truita rica en fibra és molt adequada per a persones amb tendència al restrenyiment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 3 Ous ecològics
  • 250 ml. de nata per cuinar
  • 400 gr. de mongetes del Ganxet cuites
  • 150 gr. de moixernons
  • All i julivert picat
  • Oli d'oliva i sal
  • Mostassa de Dijon
  • 4 espàrrecs blancs
  • 8 talls de pernil ibèric
  • Brots d'enciams
  • Mantega

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 160 graus i si els bolets son secs hidrateu-los en aigua.

Per fer la terrina, talleu els moixernons pel mig i fregiu-los amb poc oli. Mentrestant, barregeu en un bol els ous batuts amb l'all i el julivert, la nata i les mongetes cuites i, després, afegiu-hi els moixernons. Seguidament, unteu una terrina tipus plum-cake d'uns 30 cm amb mantega per totes les parets, amb un pinzell, afegiu-hi la barreja i poseu-la al forn, prèviament preescalfat, durant una hora, al bany maria. Després, deixeu-ho refredar, posant aigua freda en el cossi del bany maria, a fi que quedi a temperatura tèbia per desemmotllar i per servir.

A continuació, peleu els espàrrecs blancs i poseu-los a bullir en horitzontal amb aigua i sal, uns 20 o 30 minuts. Després, punxeu-los per saber si son cuits, escorreu-los i reserveu-los.

Tot seguit, prepareu una vinagreta amb quatre cullerades d'oli i una de mostassa i amaniu-hi els enciams.

Finalment, emboliqueu els espàrrecs amb dos talls de pernil cadascun, desemmotlleu la terrina i talleu-la a racions.

I ja per acabar, poseu un tall de la terrina, i acompanyeu-ho amb l'enciam amanit i els espàrrecs.
Anar al contingut