Terrina de pop i porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Nando Jubany
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)
INGREDIENTS
- 1 kg de pop
- 1 galta de porc
- 1/2 careta (morro i orella)
- Per a la cocció:
- 1 ceba
- pebre en gra
- llorer
- sal
- porradell picat
- Per a la vinagreta:
- 25 g de pinyons torrats
- 200 ml d'oli d'oliva 0'4º
- 25 ml de vinagre balsàmic
- 25 ml de vinagre de vi
- 3 cullerades de cafè de pebre negre
- 3 cullerades de cafè de pebre vermell
- 3 cullerades de cafè de mostassa amb gra
PREPARACIÓ
Per començar, en una safata fonda poseu una mica de galta bullida, el pop bullit i el morro bullit tot fent capes.
Aneu intercalant aquests ingredients fins a omplir la safata. Després afegiu-hi l'aigua de coure el pop i el porc reduïda i tapeu-ho amb una altra safata amb un pes a sobre per premsar-ho. Deixeu-ho reposar a la nevera fins que prengui consistència.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol uns pinyons, el pebre vermell, la mostassa, el pebre negre, la sal, els diferents vinagres i l'oli, i remeneu-ho.
Tot seguit, desemmotlleu la terrina i talleu-la a làmines ben fines. Diposeu aquestes làmines al plat i amaniu-les amb la vinagreta. Decoreu-ho amb uns pinyons torrats i porradell picat. Podeu acompanyar el plat amb unes fulles d'enciam amanides amb la mateixa vinagreta
Aneu intercalant aquests ingredients fins a omplir la safata. Després afegiu-hi l'aigua de coure el pop i el porc reduïda i tapeu-ho amb una altra safata amb un pes a sobre per premsar-ho. Deixeu-ho reposar a la nevera fins que prengui consistència.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol uns pinyons, el pebre vermell, la mostassa, el pebre negre, la sal, els diferents vinagres i l'oli, i remeneu-ho.
Tot seguit, desemmotlleu la terrina i talleu-la a làmines ben fines. Diposeu aquestes làmines al plat i amaniu-les amb la vinagreta. Decoreu-ho amb uns pinyons torrats i porradell picat. Podeu acompanyar el plat amb unes fulles d'enciam amanides amb la mateixa vinagreta