Terrina de pop i porc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Nando Jubany
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)

INGREDIENTS

  • 1 kg de pop
  • 1 galta de porc
  • 1/2 careta (morro i orella)
  • Per a la cocció:
  • 1 ceba
  • pebre en gra
  • llorer
  • sal
  • porradell picat
  • Per a la vinagreta:
  • 25 g de pinyons torrats
  • 200 ml d'oli d'oliva 0'4º
  • 25 ml de vinagre balsàmic
  • 25 ml de vinagre de vi
  • 3 cullerades de cafè de pebre negre
  • 3 cullerades de cafè de pebre vermell
  • 3 cullerades de cafè de mostassa amb gra

PREPARACIÓ

Per començar, en una safata fonda poseu una mica de galta bullida, el pop bullit i el morro bullit tot fent capes.
Aneu intercalant aquests ingredients fins a omplir la safata. Després afegiu-hi l'aigua de coure el pop i el porc reduïda i tapeu-ho amb una altra safata amb un pes a sobre per premsar-ho. Deixeu-ho reposar a la nevera fins que prengui consistència.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol uns pinyons, el pebre vermell, la mostassa, el pebre negre, la sal, els diferents vinagres i l'oli, i remeneu-ho.

Tot seguit, desemmotlleu la terrina i talleu-la a làmines ben fines. Diposeu aquestes làmines al plat i amaniu-les amb la vinagreta. Decoreu-ho amb uns pinyons torrats i porradell picat. Podeu acompanyar el plat amb unes fulles d'enciam amanides amb la mateixa vinagreta
Anar al contingut