Terrina de patata i sobrassada amb ou escalfat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Massana, Girona
INGREDIENTS
- 4 patates de la varietat Mona Lisa
- 300 g de sobrassada
- 4 ous
- 200 g de formatge Epoisses
- oli d'oliva
- sal
- vinagre
PREPARACIÓ
Peleu les patates, talleu-les a rodanxes fines i feu-les coure en una paella amb força oli a foc baix.
Mentrestant, feu bullir aigua en un cassó. Afegiu-hi una mica de vinagre, remeneu-ho i seguidament tireu-hi l'ou sense closca.
Folreu un motlle rectangular amb paper film i poseu-hi les patates cuites al fons. Després, feu una capa de sobrassada. Aneu fent capes fins a omplir el motllo, procurant que l'última capa sigui de patata. Deixeu-ho refredar a la nevera durant una o dues hores. A continuació, ja podeu desemmotllar la terrina i feu-ne talls de dos centímetres de gruix.
Emplateu un tall de la terrina i escalfeu-lo al forn fins que la sobrassada comenci a desfer-se. I ja per acabar, poseu-hi l'ou i el formatge a sobre.
Mentrestant, feu bullir aigua en un cassó. Afegiu-hi una mica de vinagre, remeneu-ho i seguidament tireu-hi l'ou sense closca.
Folreu un motlle rectangular amb paper film i poseu-hi les patates cuites al fons. Després, feu una capa de sobrassada. Aneu fent capes fins a omplir el motllo, procurant que l'última capa sigui de patata. Deixeu-ho refredar a la nevera durant una o dues hores. A continuació, ja podeu desemmotllar la terrina i feu-ne talls de dos centímetres de gruix.
Emplateu un tall de la terrina i escalfeu-lo al forn fins que la sobrassada comenci a desfer-se. I ja per acabar, poseu-hi l'ou i el formatge a sobre.