Terrina de pa amb tomàquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Carrió
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g de pa de pagès
  • 600 g de tomàquet de penjar
  • 200 g d'oli verge
  • 2 g de sal
  • 4 fulls de gelatina
  • 350 g de mató
  • 8 anxoves
  • orenga
  • olives negres

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les anxoves en un bol amb aigua, passeu-les a un altre bol amb oli d'oliva i deixeu-les a la nevera, de 2 minuts al temps que vulgueu.

Seguidament, hidrateu els fulls de gelatina en un bol amb aigua freda uns 5 minuts.

Mentrestant, ratlleu el tomàquet i amaniu-lo amb oli i sal. Després, poseu una part d'aquest tomàquet en un petit bol al microones durant 2 minuts a màxima potència. Passat aquest temps, retireu el bol de tomàquet del microones, afegiu-hi els fulls de gelatina i espereu que es fonguin amb l'escalfor del tomàquet. A continuació, aboqueu aquest tomàquet amb la gelatina fosa al bol on hi ha la resta del tomàquet ratllat i remeneu-ho bé.

Tot seguit, agafeu el pa de pagès sencer, separeu-ne la molla de la crosta amb un ganivet, talleu la molla a llesques grans primer, i a daus després, afegiu-ho al bol del tomàquet ratllat, barregeu-ho bé, poseu-ho en una terrina i reserveu-ho a la nevera durant 12 hores amb un paper film al damunt i un pes.

Per fer l'oli, piqueu les olives negres, poseu-les en un bol juntament amb l'oli d'oliva i una mica d'orenga i barregeu-ho bé.

Finalment, desemmotlleu la terrina de pa amb tomàquet i talleu-la a llesques.

I ja per acabar, emplateu una llesca de terrina de pa amb tomàquet, poseu-hi mató al damunt, guarniu-ho amb un parell d'anxoves a sobre i amaniu-ho tot amb l'oli d'olives negres.

Anar al contingut