Terra i mar de mol·luscs i bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ramon Freixa
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó d'en Freixa, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 ostres
  • 8 cloïsses
  • 8 navalles
  • 24 escopinyes
  • 8 orelles de mar
  • 100 g de múrgoles
  • 100 g de bolets de Sant Jordi
  • 100 g de rossinyols
  • verdures:
  • espàrrecs, minipastanagues, mininaps, minicarbassó
  • pasta sablée
  • 50 g d'avellana en pols
  • sal i oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una olla amb aigua bullint i sal, escaldeu les verdures durant uns segons i després refredeu-les en un bol amb aigua i gel.

A continuació, a la mateixa olla escaldeu les ostres, les cloïsses, les navalles, les orelles de mar i les escopinyes durant uns segons, i després refredeu-les en un bol amb aigua i gel. Seguidament, deixeu-les refredar i traieu-ne les cloves.

Per fer la picada, poseu en un bol la pasta "sablée" i l'avellana en pols, i tritureu-ho amb el morter.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, salteu les múrgoles, els bolets de Sant Jordi i els rossinyols. Quan estiguin dauradets, rectifiqueu-los de sal.

I ja per acabar, feu una base amb el marisc al fons del plat, poseu-hi les verduretes i els bolets per sobre, i amaniu-ho tot amb la picada.
Anar al contingut