Tempura de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Biarnés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fundació Alícia
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Les verdures són aliments molt lleugers, riques en fibra, vitamines i minerals, es recomana prendre'n dos vegades cada dia; però cal tenir en compte que fer-les en tempura n'incrementa considerablement el seu valor calòric.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 carxofes
- 1 pastanaga
- 1 ceba petita
- farina
- oli d'oliva verge extra
- julivert
- salsa de soja coreana
- Per a la tempura:
- 140 g farina
- 260 g aigua
- 2 glaçons
PREPARACIÓ
Per fer la massa de la tempura, poseu aigua freda en un bol, afegiu-hi la farina tamisada, barregeu-ho suaument amb unes varetes manuals, evitant de remenar-ho massa, poseu-hi els glaçons a dins, tapeu el bol amb paper film i reserveu-ho a la nevera.
Mentrestant, peleu les carxofes, talleu-les a octaus i poseu-les en un bol amb aigua i julivert fresc abundant perquè no s'oxidin. Seguidament, peleu la pastanaga, talleu-la a rodanxes fines i reserveu-les. Després, peleu la ceba, talleu-la a quarts, separeu-ne les capes i reserveu-les.
A continuació, poseu l'oli d'oliva verge extra en una paella i aneu-lo escalfant.
Tot seguit, enfarineu lleugerament les verdures, espolseu-les bé, introduïu-les al bol de la tempura, retireu-les, traieu-los l'excés de massa i fregiu-les a la paella, amb l'oli ja calent, a uns 180 graus aproximadament, durant un parell de minuts. Finalment, retireu-les de la paella, poseu-les sobre paper absorbent i deixeu-les reposar un parell de minuts més perquè perdin l'excés d'oli.
I ja per acabar, emplateu les verdures i serviu-les acompanyades d'un bol amb salsa de soja.
Mentrestant, peleu les carxofes, talleu-les a octaus i poseu-les en un bol amb aigua i julivert fresc abundant perquè no s'oxidin. Seguidament, peleu la pastanaga, talleu-la a rodanxes fines i reserveu-les. Després, peleu la ceba, talleu-la a quarts, separeu-ne les capes i reserveu-les.
A continuació, poseu l'oli d'oliva verge extra en una paella i aneu-lo escalfant.
Tot seguit, enfarineu lleugerament les verdures, espolseu-les bé, introduïu-les al bol de la tempura, retireu-les, traieu-los l'excés de massa i fregiu-les a la paella, amb l'oli ja calent, a uns 180 graus aproximadament, durant un parell de minuts. Finalment, retireu-les de la paella, poseu-les sobre paper absorbent i deixeu-les reposar un parell de minuts més perquè perdin l'excés d'oli.
I ja per acabar, emplateu les verdures i serviu-les acompanyades d'un bol amb salsa de soja.