Tatin de patata farcida d'ànec i bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marta Vidal
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Provença, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'ànec és de les aus la que conté més greix i colesterol, per aquesta raó aquest plat es pot prendre de forma ocasional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 albergínies escalivades
  • 1 ceba
  • 4 patates
  • 1/2 kg d'ales d'ànec confitades sense os
  • 100 g de ceps o bolets de temporada
  • 2 grans d'all
  • 50 g de pa ratllat
  • 1 got de nata líquida
  • sal i pebre
  • nou moscada
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada i l'all laminat.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els bolets tallats a trossos, l'albergínia escalivada, la nata líquida i la nou moscada, i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona. Després, poseu-hi l'ànec confitat, el pa ratllat, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts més.A continuació, cobriu la base d'una safata amb rodanxes de patata tallades ben primes, salpebreu-les, amaniu-les amb oli i deixeu-les coure al forn durant 4 minuts a 150 graus. Per fer el tatin de patata, talleu la base de patates a tires llargues, poseu-les sobre un motllo rodó fent forma de creu, al mig poseu-hi el saltat de bolets amb ànec, emboliqueu-ho amb la resta de les tires de patata, premeu-ho bé i deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts a 150 graus.I ja per acabar, desemmotlleu el tatin de patata, emplateu-lo i guarniu el plat amb una mica del saltat d'ànec i bolets.
Anar al contingut