Tataki de daurada amb salsa ponzu, all i gingebre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Deme Lomas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Fishop, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cítrics de la salsa ponzu i el gingebre tenen propietats digestives que ajudaran a assimilar millor el tàrtar de peix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 daurada d'1 kg aprox.
  • 33 cl de salsa de soja baixa en sodi
  • 60 g de vinagre d'arròs
  • 1 llima
  • 1 llimona
  • 1 taronja
  • all
  • 1 tros de gingebre
  • 1/2 ceba tendra
  • un polsim de cibulet picat
  • sal i pebre
  • un raig d'oli d'oliva
  • fulles o brots d'amanida variats
  • 1 nap daikon (opcional)

PREPARACIÓ

Per fer la salsa ponzu, poseu en un bol la salsa de soja, el suc de taronja, el suc de llimona, el suc de llima, el vinagre d'arròs i una mica de la pell de la taronja, la llimona i la llima, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar 24 hores a la nevera. Després, coleu-ho i reserveu-ho.

A continuació, netegeu la daurada, traieu-ne les espines i la ventresca i amb un bufador cremeu una mica el filet de daurada per la part de la pell. Seguidament, talleu-lo a tires.

Per fer el tàrtar, talleu a dauets la ventresca de daurada, poseu-la en un bol amb la ceba tendra tallada a rodanxes, una mica de sal i pebre, el cibulet i un raig d'oli d'oliva, remeneu-ho bé i deixeu-ho macerar una estona.

Tot seguit, piqueu una mica de gingebre i el gra d'all, poseu-los en un bol i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu les tires de daurada, poseu-hi una mica de gingebre i all a sobre, una mica de ceba tendra, salseu-ho tot amb la salsa ponzu, al costat poseu-hi un motlle, ompliu-lo amb el tàrtar, desemmotlleu-lo, i guarniu el plat amb una mica de nap daikon i un brots d'amanida.
Anar al contingut