Tartar de tonyina vermella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Pérez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Enoteca (Hotel Arts Barcelona), Barcelona
INGREDIENTS
- 500 g de tonyina vermella
- 15 g d'escalunya
- sal
- 1 tasseta d'oli d'oliva
- 2 cullerades de salsa de soja
- sèsam torrat
- 2 branques de cerfull
- gelat de pistatxo amb pols de wasabi (opcional)
- per a la salsa:
- 1 cullerada de fruites de la passió
- 2 cullerades de gelatina neutra (Lady Fruit)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol la tonyina tallada a daus petits amb l'escalunya picada, la sal i l'oli, i remeneu-ho tot bé.
Per fer la salsa, barregeu en un bol la gelatina amb les fruites de la passió i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb el tàrtar de tonyina, pressioneu-lo bé i desemmotlleu-lo. Fiqueu-hi una bola de gelat de pistatxo a sobre i salseu-ho tot amb una mica de salsa de soja i de salsa de fruites de la passió. Podeu guarnir el plat amb una mica de cerfull picat i sèsam torrat.
Per fer la salsa, barregeu en un bol la gelatina amb les fruites de la passió i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb el tàrtar de tonyina, pressioneu-lo bé i desemmotlleu-lo. Fiqueu-hi una bola de gelat de pistatxo a sobre i salseu-ho tot amb una mica de salsa de soja i de salsa de fruites de la passió. Podeu guarnir el plat amb una mica de cerfull picat i sèsam torrat.