Tàrtar de sorell, albergínia a la flama i frappé de tomàquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Guillem
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pensió Lleida - Lo mam, Segur de Calafell (Tarragona)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Plat equilibrat i baix en calories, conté proteïnes d'alt valor biològic, hidrats de carboni, fibra, vitamines, mineralsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g de filet de sorells
  • 2 albergínies
  • 2 tomàquets ratllats
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 gotet de vinagre chardonnay
  • 4 llesques de pa torrat de pagès
  • 16 grills de mandarina d'hort
  • sal grossa del Delta
  • salsa de soja
  • sucre
  • sal
  • pebre negre
  • amanides variades i germinats

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les albergínies senceres i amb pell en una safata i deixeu-les escalivar al forn durant 20 minuts a 180 graus.
Després, deixeu-les refredar, peleu-les, piqueu-les amb un ganivet i reserveu-les.Per fer el frappé de tomàquet, talleu els tomàquets per la meitat, ratlleu-los, poseu-los en un plat juntament amb l'oli, el sucre, la sal i el pebre, remeneu-ho tot bé i poseu-ho al congelador durant un parell o 3 d'hores. Quan estigui ben congelat, rasqueu-lo amb una forquilla.Per fer el tàrtar, piqueu els filets de sorell amb un ganivet, poseu-los en un bol amb la soja, la sal, el pebre, el vinagre i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu el pa torrat, poseu-hi dos canelons de tàrtar a sobre i una d'albergínia, poseu-hi el germinats i les amanides pel voltant, amaniu-les amb una mica d'oli, vinagre i sal grossa i guarniu el plat amb el frappé de tomàquet i els grills de mandarina.
Anar al contingut