Tàrtar de sorell, albergínia a la flama i frappé de tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Guillem
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pensió Lleida - Lo mam, Segur de Calafell (Tarragona)
- Informació nutricional -Obre
Plat equilibrat i baix en calories, conté proteïnes d'alt valor biològic, hidrats de carboni, fibra, vitamines, mineralsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 300 g de filet de sorells
- 2 albergínies
- 2 tomàquets ratllats
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 1 gotet de vinagre chardonnay
- 4 llesques de pa torrat de pagès
- 16 grills de mandarina d'hort
- sal grossa del Delta
- salsa de soja
- sucre
- sal
- pebre negre
- amanides variades i germinats
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les albergínies senceres i amb pell en una safata i deixeu-les escalivar al forn durant 20 minuts a 180 graus.
Després, deixeu-les refredar, peleu-les, piqueu-les amb un ganivet i reserveu-les.Per fer el frappé de tomàquet, talleu els tomàquets per la meitat, ratlleu-los, poseu-los en un plat juntament amb l'oli, el sucre, la sal i el pebre, remeneu-ho tot bé i poseu-ho al congelador durant un parell o 3 d'hores. Quan estigui ben congelat, rasqueu-lo amb una forquilla.Per fer el tàrtar, piqueu els filets de sorell amb un ganivet, poseu-los en un bol amb la soja, la sal, el pebre, el vinagre i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu el pa torrat, poseu-hi dos canelons de tàrtar a sobre i una d'albergínia, poseu-hi el germinats i les amanides pel voltant, amaniu-les amb una mica d'oli, vinagre i sal grossa i guarniu el plat amb el frappé de tomàquet i els grills de mandarina.
Després, deixeu-les refredar, peleu-les, piqueu-les amb un ganivet i reserveu-les.Per fer el frappé de tomàquet, talleu els tomàquets per la meitat, ratlleu-los, poseu-los en un plat juntament amb l'oli, el sucre, la sal i el pebre, remeneu-ho tot bé i poseu-ho al congelador durant un parell o 3 d'hores. Quan estigui ben congelat, rasqueu-lo amb una forquilla.Per fer el tàrtar, piqueu els filets de sorell amb un ganivet, poseu-los en un bol amb la soja, la sal, el pebre, el vinagre i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu el pa torrat, poseu-hi dos canelons de tàrtar a sobre i una d'albergínia, poseu-hi el germinats i les amanides pel voltant, amaniu-les amb una mica d'oli, vinagre i sal grossa i guarniu el plat amb el frappé de tomàquet i els grills de mandarina.