Tàrtar de salmó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Such
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'indret de Semon, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 escalopes de salmó fumat (100 g cadascuna)
- 3 escalunyes
- 2 cullerades (soperes) de cogombres en vinagre
- 1 ou dur
- 1 cullerada (sopera) de julivert
- 1 cullerada (sopera) de pebre verd en gra
- 1 cullerada (sopera) de suc de llimona
- 1 cullerada (sopera) de mostassa
- oli d'oliva
- sal
- orenga
- alfàbrega
- marduix
- Per a la salsa agredolça:
- melmelada de gerds
- mostassa antiga
- oli de gira-sol
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, piqueu el salmó i poseu-lo en un bol.
Afegiu-hi l'escalunya picada, el cogombre picat, l'ou dur picat, el julivert picat, el pebre, la sal, el pebre verd triturat i un raig d'oli i barregeu-ho. A continuació poseu l'escalopa de salmó en un motllo, afegiu-hi la barreja de salmó a dins embolicant-la amb l'escalopa. Deixeu-ho reposar a la nevera. Per fer la salsa, poseu mostassa a la melmelada de gerds i lligueu la salsa amb una mica d'oli de gira-sol. Afegiu-hi una mica d'aigua i remeneu-ho. Finalment, emplateu els tàrtars i la salsa agredolça.
Afegiu-hi l'escalunya picada, el cogombre picat, l'ou dur picat, el julivert picat, el pebre, la sal, el pebre verd triturat i un raig d'oli i barregeu-ho. A continuació poseu l'escalopa de salmó en un motllo, afegiu-hi la barreja de salmó a dins embolicant-la amb l'escalopa. Deixeu-ho reposar a la nevera. Per fer la salsa, poseu mostassa a la melmelada de gerds i lligueu la salsa amb una mica d'oli de gira-sol. Afegiu-hi una mica d'aigua i remeneu-ho. Finalment, emplateu els tàrtars i la salsa agredolça.