Tartar de salmó fresc amb vinagreta de tòfona

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casimiro, Barcelona

INGREDIENTS

  • 280 g de salmó fresc
  • 280 g de salmó fumat
  • 1 escalunya
  • 2 cogombres
  • 4 rovells d'ou
  • 4 gotes de tabasco
  • 20 g de caviar (o succedani) Per a la vinagreta de tòfona:
  • 1 cullerada de mostassa
  • 20 g de tòfona
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 1 copeta de vinagre balsàmic

PREPARACIÓ

Comenceu aquest plat preparant la vinagreta de tòfona.
Poseu en un bol la tòfona tallada ben petita i la mostassa. Remeneu-ho i aneu-hi tirant oli perquè vagi agafant cos. Afegiu-hi vinagre de Mòdena mentre continueu remenant i salpebreu-la. Per a fer el tartar, talleu el salmó fresc ben petit i poseu-lo en un bol. Afegiu-hi el cogombre i l'escalunya tallada ben petita. Tireu-hi els rovells d'ou i remeneu-ho ben remenat. Poseu-hi també una mica de vinagreta i unes gotes de tabasco i remeneu-ho. Tot seguit, agafeu un motlle petit i pinteu-lo amb oli amb l'ajuda d'un pinzell. Poseu-hi el salmó fumat, tallat ben fi, i procureu que surti pels costats. Ompliu el motlle amb el tartar i aixafeu-lo una mica. Tapeu-lo amb el salmó. Desemmotlleu el tartar i serviu-lo amb una mica de xicoira i amb la vinagreta. Podeu decorar-ho amb caviar i cibolet.
Anar al contingut