Tartar de salmó fresc amb vinagreta de tòfona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casimiro, Barcelona
INGREDIENTS
- 280 g de salmó fresc
- 280 g de salmó fumat
- 1 escalunya
- 2 cogombres
- 4 rovells d'ou
- 4 gotes de tabasco
- 20 g de caviar (o succedani) Per a la vinagreta de tòfona:
- 1 cullerada de mostassa
- 20 g de tòfona
- 1 got d'oli d'oliva
- 1 copeta de vinagre balsàmic
PREPARACIÓ
Comenceu aquest plat preparant la vinagreta de tòfona.
Poseu en un bol la tòfona tallada ben petita i la mostassa. Remeneu-ho i aneu-hi tirant oli perquè vagi agafant cos. Afegiu-hi vinagre de Mòdena mentre continueu remenant i salpebreu-la. Per a fer el tartar, talleu el salmó fresc ben petit i poseu-lo en un bol. Afegiu-hi el cogombre i l'escalunya tallada ben petita. Tireu-hi els rovells d'ou i remeneu-ho ben remenat. Poseu-hi també una mica de vinagreta i unes gotes de tabasco i remeneu-ho. Tot seguit, agafeu un motlle petit i pinteu-lo amb oli amb l'ajuda d'un pinzell. Poseu-hi el salmó fumat, tallat ben fi, i procureu que surti pels costats. Ompliu el motlle amb el tartar i aixafeu-lo una mica. Tapeu-lo amb el salmó. Desemmotlleu el tartar i serviu-lo amb una mica de xicoira i amb la vinagreta. Podeu decorar-ho amb caviar i cibolet.
Poseu en un bol la tòfona tallada ben petita i la mostassa. Remeneu-ho i aneu-hi tirant oli perquè vagi agafant cos. Afegiu-hi vinagre de Mòdena mentre continueu remenant i salpebreu-la. Per a fer el tartar, talleu el salmó fresc ben petit i poseu-lo en un bol. Afegiu-hi el cogombre i l'escalunya tallada ben petita. Tireu-hi els rovells d'ou i remeneu-ho ben remenat. Poseu-hi també una mica de vinagreta i unes gotes de tabasco i remeneu-ho. Tot seguit, agafeu un motlle petit i pinteu-lo amb oli amb l'ajuda d'un pinzell. Poseu-hi el salmó fumat, tallat ben fi, i procureu que surti pels costats. Ompliu el motlle amb el tartar i aixafeu-lo una mica. Tapeu-lo amb el salmó. Desemmotlleu el tartar i serviu-lo amb una mica de xicoira i amb la vinagreta. Podeu decorar-ho amb caviar i cibolet.