Tartar de salmó amb llenties
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Gallardo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casino del Castell de Peralada , Peralada (Girona)
INGREDIENTS
- 2 cebes
- 300 g de llenties de cocció ràpida
- cerfull, anet
- oli d'oliva
- 1 copeta de vinagre de Xerès
- 1 copeta de vinagre blanc
- 1 cullerada de mostassa
- sal, pebre blanc
- 600 g de salmó
- 2 escalunyes
- cogombre amb vinagre
- 1 ou dur
- suc de llimona
- 1 got de suc de taronja
- 1 taronja tallada
- 1 cullerada de julivert picat
- 1 cullerada d'estragó
PREPARACIÓ
Poseu les llenties de cocció ràpida en un cassó amb aigua freda, ceba i les herbes aromàtiques.
Deixeu-les bullir 25 minuts, coleu-les i reserveu-les. Amaniu-les amb una vinagreta feta amb mostassa, vinagre de Xerès, sal, pebre i oli d'oliva. A continuació, trinxeu el salmó i poseu-lo en un bol juntament amb els ingredients del tartar tallats ben petits: el cogombre, la ceba tendra, la clara d'ou, el julivert, l'estragó i el rovell d'ou. Poseu-hi també una mica de suc de llimona, sal i pebre. Barregeu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera 1/2 hora. Feu una base al plat de vinagreta de taronja (es fa barrejant el suc de taronja amb la pell de taronja tallada en juliana i una mica de la vinagreta que haureu preparat abans). Col.loqueu-hi un motlle rodó i ompliu-lo amb el tartar i amb les llenties. Finalment, desemmotlleu-ho i decoreu el plat amb cebollí i amb un cordó de vinagreta.
Deixeu-les bullir 25 minuts, coleu-les i reserveu-les. Amaniu-les amb una vinagreta feta amb mostassa, vinagre de Xerès, sal, pebre i oli d'oliva. A continuació, trinxeu el salmó i poseu-lo en un bol juntament amb els ingredients del tartar tallats ben petits: el cogombre, la ceba tendra, la clara d'ou, el julivert, l'estragó i el rovell d'ou. Poseu-hi també una mica de suc de llimona, sal i pebre. Barregeu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera 1/2 hora. Feu una base al plat de vinagreta de taronja (es fa barrejant el suc de taronja amb la pell de taronja tallada en juliana i una mica de la vinagreta que haureu preparat abans). Col.loqueu-hi un motlle rodó i ompliu-lo amb el tartar i amb les llenties. Finalment, desemmotlleu-ho i decoreu el plat amb cebollí i amb un cordó de vinagreta.