Tartar de salmó amb llenties

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Gallardo
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casino del Castell de Peralada , Peralada (Girona)

INGREDIENTS

  • 2 cebes
  • 300 g de llenties de cocció ràpida
  • cerfull, anet
  • oli d'oliva
  • 1 copeta de vinagre de Xerès
  • 1 copeta de vinagre blanc
  • 1 cullerada de mostassa
  • sal, pebre blanc
  • 600 g de salmó
  • 2 escalunyes
  • cogombre amb vinagre
  • 1 ou dur
  • suc de llimona
  • 1 got de suc de taronja
  • 1 taronja tallada
  • 1 cullerada de julivert picat
  • 1 cullerada d'estragó

PREPARACIÓ

Poseu les llenties de cocció ràpida en un cassó amb aigua freda, ceba i les herbes aromàtiques.
Deixeu-les bullir 25 minuts, coleu-les i reserveu-les. Amaniu-les amb una vinagreta feta amb mostassa, vinagre de Xerès, sal, pebre i oli d'oliva. A continuació, trinxeu el salmó i poseu-lo en un bol juntament amb els ingredients del tartar tallats ben petits: el cogombre, la ceba tendra, la clara d'ou, el julivert, l'estragó i el rovell d'ou. Poseu-hi també una mica de suc de llimona, sal i pebre. Barregeu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera 1/2 hora. Feu una base al plat de vinagreta de taronja (es fa barrejant el suc de taronja amb la pell de taronja tallada en juliana i una mica de la vinagreta que haureu preparat abans). Col.loqueu-hi un motlle rodó i ompliu-lo amb el tartar i amb les llenties. Finalment, desemmotlleu-ho i decoreu el plat amb cebollí i amb un cordó de vinagreta.
Anar al contingut