Tàrtar de peix amb guacamole
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Ferré
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Acontraluz
INGREDIENTS
- 150 g de bonítol
- 150 g de bacallà salat
- 150 g de salmó
- Per al guacamole:
- 1/2 kg de puré d'alvocats
- 25 g de ceba tendra
- 25 g de tomàquet vermell
- julivert
- pebre vermell picant
- oli verge
- sal Per a la vinagreta:
- 10 cl d'oli d'oliva verge
- 5 cl d'oli de sèsam
- 2 cl de vinagre de Xerès
- 4 cl de soja líquida
- 10 g de gingebre
- sal
- pebre
- sèsam
PREPARACIÓ
Per fer el guacamole, poseu el puré d'alvocats amb un raig de llimona perquè no s'ennegreixi en un bol.
Afegiu-hi el tomàquet pelat, sense llavors i picat, la ceba tendra picada, el julivert, la sal, el pebre vermell picant i l'oli verge. Barregeu-ho tot molt bé. Per fer el tàrtar, piqueu el bonítol a daus i poseu-lo en un bol. Després, incorporeu-hi el salmó picat i el bacallà salat picat. Afegiu-hi la vinagreta que prèviament haureu preparat i remeneu-ho tot. Per muntar el plat, ompliu un motlle cilíndric fins a la meitat amb el tàrtar i aplaneu-ho una mica. Tot seguit, poseu-hi a sobre el guacamole i torneu-ho a aplanar. Després, desemmotlleu-ho i afegiu-hi una mica de vinagreta. I ja per acabar, poseu per sobre del guacamole una mica de sèsam torrat i de sèsam negre.
Afegiu-hi el tomàquet pelat, sense llavors i picat, la ceba tendra picada, el julivert, la sal, el pebre vermell picant i l'oli verge. Barregeu-ho tot molt bé. Per fer el tàrtar, piqueu el bonítol a daus i poseu-lo en un bol. Després, incorporeu-hi el salmó picat i el bacallà salat picat. Afegiu-hi la vinagreta que prèviament haureu preparat i remeneu-ho tot. Per muntar el plat, ompliu un motlle cilíndric fins a la meitat amb el tàrtar i aplaneu-ho una mica. Tot seguit, poseu-hi a sobre el guacamole i torneu-ho a aplanar. Després, desemmotlleu-ho i afegiu-hi una mica de vinagreta. I ja per acabar, poseu per sobre del guacamole una mica de sèsam torrat i de sèsam negre.