Tàrtar de gambes de Palamós amb alvocat i tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Toni Izquierdo
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mas dels Arcs, Palamós
- Informació nutricional -Obre
L'advocat és una fruita molt energètica que conté greixos insaturats, és a dir, cardiosaludables.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 800 g de gamba petita
- sal rosada
- pebre blanc
- 2 alvocats madurs
- 4 tomàquets madurs
- sal
- oli d'oliva
- fulles d'enciam per acompanyar
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els tomàquets durant un minutet, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, traieu-ne les llavors, piqueu-los, poseu-los en un bol amb una mica d'oli, sal i pebre blanc i deixeu-ho macerar durant 15 minuts.
Mentrestant, peleu les cues de gambes, piqueu-les, poseu-les en un bol, afegiu-hi la sal rosada, remeneu-ho bé i deixeu-ho macerar uns minuts.
A continuació, peleu els alvocats i talleu-los a dauets.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el tomàquet, l'alvocat i les gambes, aixafeu-ho una mica, desemmotlleu-ho, poseu-hi una mica d'enciam al costat i amaniu-ho tot amb oli d'oliva.
Mentrestant, peleu les cues de gambes, piqueu-les, poseu-les en un bol, afegiu-hi la sal rosada, remeneu-ho bé i deixeu-ho macerar uns minuts.
A continuació, peleu els alvocats i talleu-los a dauets.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el tomàquet, l'alvocat i les gambes, aixafeu-ho una mica, desemmotlleu-ho, poseu-hi una mica d'enciam al costat i amaniu-ho tot amb oli d'oliva.