Tàrtar de filet de bou

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Via Veneto, Barcelona

INGREDIENTS

  • 800 g de filet de bou net
  • 2 culleradetes de cogombre en vinagre picat
  • 2 culleradetes de tàperes en vinagre picades
  • 2 culleradetes de ceba picada
  • 2 culleradetes de julivert picat
  • 2 culleradetes de rovell d'ou cuit i picat
  • 2 culleradetes de clara d'ou cuita i picada
  • 4 rovells d'ou
  • 4 culleradetes de mostassa
  • 1 gotet d'oli d'oliva verge
  • unes quantes gotes de salsa Perrins- unes quantes gotes de tabasc
  • pebre negre
  • sal Per acompanyar:
  • llesques de pa torrat

PREPARACIÓ

Primer de tot poseu el rovell d'ou cru en un bol. Mentrestant, salpebreu la carn perquè es comenci a macerar.
Salpebreu també l'ou i poseu-hi unes gotes de salsa Perrins, de tabasc, una cullerada de mostassa i oli d'oliva. Comenceu-ho a treballar fins que us quedi una crema ben lligada i compacta. Tot seguit poseu-hi les guarnicions (julivert, el rovell, la clara, el cogombre, les tàperes i la ceba) i barregeu-ho bé. A continuació, incorporeu-hi el filet de bou picat (el tàrtar de bou s'ha de picar amb ganivet, mai amb la màquina). Aquesta tasca requereix 2 o 3 minuts amb un parell de forquilles. Per portar-ho a taula feu servir un plat fred de nevera, i amb l'ajuda de les forquilles doneu-li forma al tàrtar. Acompanyeu-ho amb un parell de torrades calentes.
Anar al contingut