Tàrtar de bacallà amb pastisset de tripa

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Francesc López
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casino Lloret (Dafne), Lloret de Mar

INGREDIENTS

  • Per al tàrtar:
  • 300 g de bacallà semifumat
  • 60 g de ceba
  • 20 g de cogombres
  • 20 g de tàperes
  • 1 cullerada petita de mostassa
  • 1 cullerada de maionesa
  • 1 suc de llimona
  • 3 dl de 'coulis' de tomàquet (tomàquet, sal, pebre, oli d'oliva, vinagre de xerès i quetxup) Per a la tripa:
  • 100 g de tripa de bacallà
  • 200 g de ceba
  • oli d'oliva
  • 1 fulla de llorer
  • 1 full de pasta filo

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu la tripa de bacallà, que haureu deixat en remull durant 3 dies, en un cassó amb aigua bullint.
Després, poseu-la a la cassola amb un sofregit de ceba que prèviament haureu preparat, i deixeu que es vagi coent tot molt lentament durant uns 20 o 30 minuts. Si calgués, podeu afegir-hi una mica d'aigua. Per fer el tàrtar, barregeu la mostassa, la maionesa i el suc de llimona en un bol. Després, incorporeu-hi el cogombret picat, les tàperes picades, la ceba tendra picada, el bacallà trinxat i una mica de pebre. Remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar a la nevera. Per fer els pastissets, emboliqueu una mica de tripa i sofregit amb pasta filo. Fregiu els pastissets en una paella amb oli fins que quedin ben daurats. I ja per acabar, emplateu el 'coulis'. Poseu-hi el tàrtar a sobre amb l'ajuda d'un motllo cilíndric. Podeu acompanyar-ho amb una mica d'enciam, favetes i els pastissets. Decoreu-ho amb cerfull picat.
Anar al contingut