Tàrtar de bacallà amb ostres i brandada d'oli (DOP) del Baix Ebre-Montsià

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Bosch
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port

INGREDIENTS

  • 20 g de bacallà
  • 100 cc d'oli (DOP) del Baix Ebre-Montsià
  • 1 gotet de crema de llet
  • 1 patata
  • 1 all
  • sal
  • 2 cebes
  • 4 torrades de pa
  • 1 escarola arrissada
  • 4 ostres del Delta de l'Ebre
  • Per al tàrtar:
  • 200 g de bacallà
  • cibulet
  • oli (DOP) del Baix Ebre-Montsià
  • 1 escalunya

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua i sal, bulliu la patata prèviament pelada i tallada a trossos.

Per fer la brandada, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu l'all picat i el bacallà tallat a trossos. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la patata, aixafeu-ho tot amb una forquilla, poseu-hi la crema de llet i deixeu-ho coure tot junt durant uns 5 minutets. Seguidament, tritureu-ho tot a la Thermomix.

A continuació, en un cassó amb una mica d'oli confiteu la ceba tallada 'en juliana' durant uns 30 minuts a foc suau. Després, tritureu-la amb la batidora.

Per fer el tàrtar de bacallà, poseu en un bol el bacallà tallat a dauets, l'escalunya picada, el cibulet picat i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé amb una forquilla.

I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el tàrtar i desemmotlleu-lo. A sobre, poseu-hi una torrada de pa i poseu-hi una ostra al damunt.
Anar al contingut