Tàrtar d'ànec amb ravenissa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Tatiana Bondia
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Cava, Tàrrega (Urgell)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 320 g de pit d'ànec
- 6 g de ceba tendra
- fulles de ravenissa (silvestre)
- Flor de sal
- 2 cl de salsa d'escopinyes
- 5 ml de salsa Perrins
- 1 pera conference
- oli d'oliva verge de l'Urgell
- pa torrat
- Per a la salsa de flors:
- flors de ravenissa
- fulles
- 1/2 iogurt natural
- 1 c/s de vinagre
- 1 c/s d mel
PREPARACIÓ
Per fer la salsa de flors, poseu en un bol les flors de ravenissa, el vinagre, la mel, el iogurt i una mica de les fulles de ravenissa picades, remeneu-ho suaument i reserveu-ho a la nevera durant unes 5 hores.
Mentrestant, piqueu les fulles de ravenissa, reserveu-les, peleu la pera conference, talleu-la a dauets i reserveu-la.
A continuació, peleu i piqueu les cebes i els pits d'ànec amb un ganivet i poseu-ho tot en un bol, juntament amb una mica de sal, la salsa d'escopinyes, la salsa Perrins, un raig d'oli d'oliva i els dauets de pera i remeneu-ho amb una cullera fins que quedi ben barrejat.
Tot seguit, agafeu un tall de paper film per fer la forma, poseu-hi la barreja de la carn picada, i feu unes boles d'uns 30 g cada una. Quan les tingueu fetes, enretireu el paper film i arrebosseu-les amb la fulla de ravenissa picada.
I ja per acabar, poseu 3 boles en un plat, acompanyeu-les amb la salsa de flors i afegiu-hi unes torradetes al costat.
Mentrestant, piqueu les fulles de ravenissa, reserveu-les, peleu la pera conference, talleu-la a dauets i reserveu-la.
A continuació, peleu i piqueu les cebes i els pits d'ànec amb un ganivet i poseu-ho tot en un bol, juntament amb una mica de sal, la salsa d'escopinyes, la salsa Perrins, un raig d'oli d'oliva i els dauets de pera i remeneu-ho amb una cullera fins que quedi ben barrejat.
Tot seguit, agafeu un tall de paper film per fer la forma, poseu-hi la barreja de la carn picada, i feu unes boles d'uns 30 g cada una. Quan les tingueu fetes, enretireu el paper film i arrebosseu-les amb la fulla de ravenissa picada.
I ja per acabar, poseu 3 boles en un plat, acompanyeu-les amb la salsa de flors i afegiu-hi unes torradetes al costat.