Tàrtar amb puré d'alvocat i festucs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carlos Alconchel
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Windsor, Barcelona
INGREDIENTS
- Per al tàrtar
- 200 g de lluç
- 200 g de rap
- 2 gambes
- 2 alvocats
- 1 llima
- 1/2 ceba
- sal i pebre
- oli d'oliva
- tabasco
- Per a la vinagreta
- 10 festucs
- tabasco
- oli d'oliva
- sal i pebre
- 1 llima
- shiso
PREPARACIÓ
Per fer el tàrtar, poseu en un bol el lluç picat, el rap picat, el pebre, l'oli d'oliva, la ceba picada, el suc de llima, el tabasco i la sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant una estona.
Per fer el puré d'alvocats, poseu en un altre bol els alvocats, pelats i tallats a dauets, l'os d'un alvocat, la sal, el pebre, el tabasco, la ceba picada i l'oli, remeneu-ho bé, aixafeu-ho amb una forquilla, tapeu el bol amb paper film i deixeu-ho refredar a la nevera.
A continuació, peleu les gambes, piqueu-les, salpebreu-les, amaniu-les amb una mica de suc de llima i reserveu-les.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol els festucs picats, el tabasco, l'oli d'oliva, la sal, el pebre, el suc de llima, remeu-ho bé i reserveu-ho.
I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, poseu-hi les gambes picades al fons, el puré d'alvocats a sobre i cobriu-ho amb el tàrtar de rap i lluç.
Seguidament, desemmotlleu-ho, salseu-ho amb la vinagreta i guarniu el plat amb una mica de shiso i uns quants festucs..
Per fer el puré d'alvocats, poseu en un altre bol els alvocats, pelats i tallats a dauets, l'os d'un alvocat, la sal, el pebre, el tabasco, la ceba picada i l'oli, remeneu-ho bé, aixafeu-ho amb una forquilla, tapeu el bol amb paper film i deixeu-ho refredar a la nevera.
A continuació, peleu les gambes, piqueu-les, salpebreu-les, amaniu-les amb una mica de suc de llima i reserveu-les.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol els festucs picats, el tabasco, l'oli d'oliva, la sal, el pebre, el suc de llima, remeu-ho bé i reserveu-ho.
I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, poseu-hi les gambes picades al fons, el puré d'alvocats a sobre i cobriu-ho amb el tàrtar de rap i lluç.
Seguidament, desemmotlleu-ho, salseu-ho amb la vinagreta i guarniu el plat amb una mica de shiso i uns quants festucs..