Suquet suau de calçot (IGP) de Valls amb lluç

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: David Solé
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Barquet, Tarragona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Un estudi fet per la Universitat de Barcelona constata que certs compostos presents en els calçots permeten metabolitzar els agents cancerígensAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 calçots de Valls (IGP)
  • farina
  • 2 lluços de 600 g
  • oli d'oliva
  • sal
  • fumet

PREPARACIÓ

Per fer les xips de calçot, en una paella amb oli abundant fregiu uns quants calçots ja tallats a la juliana i enfarinats.
Quan estiguin ben daurats, retireu-los de la paella i reserveu-los damunt d'un paper absorbent.Per fer el suquet de calçots, en una altra paella amb una mica d'oli sofregiu la resta de calçots tallats a la juliana. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el fumet, rectifiqueu-ho de sal, deixeu-ho bullir un parell de minuts i després tritureu-ho amb el túrmix i passeu-ho pel colador xinès.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el lluç ja salat durant un parell de minuts per cada costat.I ja per acabar, emplateu el suquet, poseu-hi el lluç a sobre i guarniu el plat amb les xips de calçot.
Anar al contingut