Suquet de Salou amb rajada

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Quim Font
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Font Colom, 17 , Salou

INGREDIENTS

  • 1 rajada mitjana
  • 400 g de patates
  • 400 g de mongetes seques bullides
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • pebrot de romesco
  • 1 l de fumet de peix
  • 1 llimona
  • 2 alls
  • julivert
  • alfàbrega seca
  • 1 got d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

En una cassola de mariner amb l'oli ben calent fregiu-hi les patates tallades a daus. Reserveu-les.
A continuació, daureu-hi la ceba trinxada i després afegiu-hi el tomàquet pelat, sense llavors i picat. Deixeu-ho al foc fins que es confiti bé. Si cal, remulleu-ho amb una mica de fumet. Un cop tingueu el sofregit a punt, tireu-hi el pebrot de romesco sense pell. Remeneu-ho i aboqueu-hi el fumet de peix. Espereu que bulli i mentrestant prepareu el peix. Talleu la rajada, saleu-la i tireu-hi unes gotes de suc de llimona perquè agafi consistència. Incorporeu la rajada a la cassola, juntament amb les patates fregides i les mongetes bullides. Mentre espereu que arrenqui el bull, feu una picada amb 2 grans d'all, julivert i sal. Deixateu-la amb una mica d'oli d'oliva i tireu-la a la casssola. Espolseu-hi alfàbrega pel damunt, deixeu-ho coure 2 minuts més i ja podreu servir-ho.
Anar al contingut