Suquet de rap amb allioli
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 2 medallons de rap de 150 g cada un
- PER AL FUMET:
- 1 cap de rap d'uns 300 g (si hi ha el fetge, el farem servir per a l'allioli)
- un tronxo de porro
- 1 pastanaga
- 1 branca d'api sense fulles
- 2 tomàquets vermells
- 1 cc de pebre vermell mòlt 2 ametlles,
- 2 avellanes
- ALTRES INGREDIENTS:
- 1 ou de gallina
- 100 g de patata blanca nova ESBERLADA
- oli de gambes d'aquell que tenim a la nevera (fideuà, angules de pobre)
- ALTRES INGREDIENTS PER AL FUMET:
- 1 ceba de Figueres
- 1 l d'aigua mineral apta per beure
- ¿ gra d'all cru, julivert en fulla
PREPARACIÓ
1. Tallem les verdures del fumet en forma de bresa
2. (VERDURES DE COCCIÓ PER A LA CONFECCIÓ GENÈRICA D'UN CALDO)
3. En una cassola, marquem lleugerament la ceba fins que agafi color. Hi afegim seqüencialment el porro, la pastanaga, l'api, el pebre vermell i el tomàquet.
4. Un cop el tomàquet estigui prou cuit (podeu assegurar la cocció afegint-hi una culleradeta de sucre), hi afegim l'aigua i deixem que arrenqui a bullir.
5. Posem a dintre el cap del rap, i ho deixem fer xup-xup durant 20-25 min.
6. Fem l'allioli:
7. Posem l'ou en el fons del got de la trituradora, i ho cobrim amb oli de gambes o, si no en tenim, amb oli d'oliva. Posem la trituradora en contacte amb la base del got, i ho triturem tot sense aixecar-la. Hi afegim l'all, el julivert, les avellanes i les ametlles, i seguim triturant fins a obtenir una textura homogènia.
8. Colem el fumet pel colador més fi que tinguem.
9. En una cassola, hi posem les patates, les cobrim amb el fumet i les bullim a foc lent i al punt de sal.
10. Quan a les patates els quedin aprox. 3 o 4 min. de cocció, hi afegirem els medallons de rap salpebrats, i acabarem de coure-ho tot plegat.
11. Emplatem les patates i el rap.
12. En el cassó que tenim el fumet, hi tirem una cullerada d'allioli, i, amb un batedor, ho amalgamem fins a obtenir textura de salsa.
13. Salsem el peix i les patates amb aquesta salsa i ja està.
2. (VERDURES DE COCCIÓ PER A LA CONFECCIÓ GENÈRICA D'UN CALDO)
3. En una cassola, marquem lleugerament la ceba fins que agafi color. Hi afegim seqüencialment el porro, la pastanaga, l'api, el pebre vermell i el tomàquet.
4. Un cop el tomàquet estigui prou cuit (podeu assegurar la cocció afegint-hi una culleradeta de sucre), hi afegim l'aigua i deixem que arrenqui a bullir.
5. Posem a dintre el cap del rap, i ho deixem fer xup-xup durant 20-25 min.
6. Fem l'allioli:
7. Posem l'ou en el fons del got de la trituradora, i ho cobrim amb oli de gambes o, si no en tenim, amb oli d'oliva. Posem la trituradora en contacte amb la base del got, i ho triturem tot sense aixecar-la. Hi afegim l'all, el julivert, les avellanes i les ametlles, i seguim triturant fins a obtenir una textura homogènia.
8. Colem el fumet pel colador més fi que tinguem.
9. En una cassola, hi posem les patates, les cobrim amb el fumet i les bullim a foc lent i al punt de sal.
10. Quan a les patates els quedin aprox. 3 o 4 min. de cocció, hi afegirem els medallons de rap salpebrats, i acabarem de coure-ho tot plegat.
11. Emplatem les patates i el rap.
12. En el cassó que tenim el fumet, hi tirem una cullerada d'allioli, i, amb un batedor, ho amalgamem fins a obtenir textura de salsa.
13. Salsem el peix i les patates amb aquesta salsa i ja està.