Suquet de rajada amb patates al forn

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Vinya Rosa, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 rajades mitjanes
  • 1 kg de patates
  • 4 tomàquets
  • 25 g de tàperes
  • 4 espàrrecs
  • 1 got de brou de peix
  • 1 manat d'alls tendres
  • 1 raig de vinagre de Cabernet-Sauvignon
  • 4 talls de sobrassada
  • sal, pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Abans de fer el plat, prepareu un brou amb el cap i les espines de les rajades.
En primer lloc, talleu les patates a làmines i col.loqueu-les en una cassola que pugui anar al forn, i tireu-hi un raig d'oli d'oliva. A continuació, poseu-hi les rajades, salpebreu-les i escampeu-hi al damunt els tomàquets, també laminats. Aboqueu-hi el brou de peix i coeu-ho al forn, a 180 graus i durant 20 o 25 minuts. Mentre la rajada es va coent, trinxeu els alls tendres i daureu-los en una paella amb una mica d'oli, juntament amb els espàrrecs naturals que fareu servir com a guarnició. Mentrestant, traieu la rajada del forn i netejeu-la, és a dir, traieu-li l'espina del mig. Tot seguit, torneu-la a posar a la cassola, poseu-hi al damunt 4 talls de sobrassada i poseu-la al forn durant 2 minuts, el temps just perquè la sobrassada es desfaci una mica. I ja per acabar, afegiu 4 tàperes i un raig de vinagre als alls tendres que ja estan ben daurats, remeneu-ho i aboqueu-ho a la cassola on hi ha la rajada. Serviu el plat amb els espàrrecs com a guarnició.
Anar al contingut