Suquet de peix de roca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Manel Casanovas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El safrà és una espècie molt aromàtica rica en vitamina C, Vitamina B6 i Magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 escórpora ( o un altre peix de roca) d'uns 2 kg
  • 4 patates petites
  • 2 cebes
  • 1 tomàquet madur
  • 4 grans d'all
  • 1 pastanaga
  • safrà
  • farigola
  • 1 fulla de llorer
  • 1 culleradeta de pebre en gra
  • aigua
  • sal i oli
  • Per a la picada:
  • 12 ametlles torrades
  • 4 alls escalivats
  • una nyora
  • safrà
  • 1 llesca de pa fregit

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba i la pastanaga tallades a dauets.

Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi les espines i els caps de les escórpores i els alls. Quan tot estigui ben ros, cobriu-ho amb aigua, poseu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure tot junt a foc molt baix durant 15 minuts.

Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, la polpa de la nyora que haureu remullat, els alls escalivats, la llesca de pa i el safrà i tritureu-ho bé amb la mà de morter.

A continuació, afegiu la farigola, el llorer, el safrà i el pebre negre al cassó del brou de peix de roca i deixeu-ho infusionar durant 5 minuts. Seguidament, coleu el brou, poseu-lo en un altre cassó, afegiu-hi les patates, pelades i escapçades, la picada i una mica de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més a foc suau i tapat.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els lloms d'escórpora ja salats.I ja per acabar, emplateu les patates, poseu-hi els lloms d'escórpora a sobre i salseu-ho tot amb el suquet de la cocció.
Anar al contingut