Suquet de mar i muntanya
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Subirós
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Almadraba Park Hotel, Roses
INGREDIENTS
- 4 gambes de Roses
- 600 g de verat
- 200 g de costellam de porc
- 400 g de patates
- 00 g de pebrot verd
- 160 g de tomàquet madur
- 1 l de fumet
- 200 g de sagí o greix de porc
- llorer, farigola i julivert
- 4 grans d'all
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer la picada, poseu en un bol la sal, un parell d'alls pelats i el julivert i tritureu-ho bé amb el morter.
A continuació, poseu en un cassó el costellam tallat a trossos, juntament amb el llorer, la farigola, la resta dels alls i el sagí i deixeu-ho confitar a foc suau durant 8 hores. Després, afegiu-hi el tomàquet tallat a trossos, el pebrot tallat a daus i el verat filetejat i deixeu-ho coure durant uns minuts. Tot seguit, poseu-hi les patates tallades a trossos, el fumet, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant una bona estona.
Finalment, afegiu-hi les gambes i la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minutets més.
I ja per acabar, emplateu el costellam amb el verat, les gambes i les patates i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
A continuació, poseu en un cassó el costellam tallat a trossos, juntament amb el llorer, la farigola, la resta dels alls i el sagí i deixeu-ho confitar a foc suau durant 8 hores. Després, afegiu-hi el tomàquet tallat a trossos, el pebrot tallat a daus i el verat filetejat i deixeu-ho coure durant uns minuts. Tot seguit, poseu-hi les patates tallades a trossos, el fumet, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant una bona estona.
Finalment, afegiu-hi les gambes i la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minutets més.
I ja per acabar, emplateu el costellam amb el verat, les gambes i les patates i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.