Suquet de mar i muntanya

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Subirós
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Almadraba Park Hotel, Roses

INGREDIENTS

  • 4 gambes de Roses
  • 600 g de verat
  • 200 g de costellam de porc
  • 400 g de patates
  • 00 g de pebrot verd
  • 160 g de tomàquet madur
  • 1 l de fumet
  • 200 g de sagí o greix de porc
  • llorer, farigola i julivert
  • 4 grans d'all
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per fer la picada, poseu en un bol la sal, un parell d'alls pelats i el julivert i tritureu-ho bé amb el morter.

A continuació, poseu en un cassó el costellam tallat a trossos, juntament amb el llorer, la farigola, la resta dels alls i el sagí i deixeu-ho confitar a foc suau durant 8 hores. Després, afegiu-hi el tomàquet tallat a trossos, el pebrot tallat a daus i el verat filetejat i deixeu-ho coure durant uns minuts. Tot seguit, poseu-hi les patates tallades a trossos, el fumet, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant una bona estona.

Finalment, afegiu-hi les gambes i la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minutets més.

I ja per acabar, emplateu el costellam amb el verat, les gambes i les patates i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Anar al contingut