Suquet de mandonguilles de moixina, safrà i pèsols secs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Fabra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: QuintaForca, Nulles (Alt Camp)
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1/2 quilo de moixina neta
- 120 g pèsols secs
- 8 grans d'all
- 5 brins de safrà
- 100 g de molla de pa
- 1 got de llet
- 2 ous
- 200 g de farina de galeta
- 100 ml d'oli d'oliva
- 100 ml vi blanc
- All, julivert i llorer
- Sal, pebre i oli d'oliva
- Per la picada:
- 2 grans d'all
- 1 llesca de pa
- 25 cl de vinagre
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en remull els pèsols verds secs 12 hores. Després, en una olla amb aigua freda deixeu coure els pèsols secs durant 1 hora a foc baix. Quan bullin, aneu sobtant els pèsols afegint una mica d'aigua freda i aneu repetint l'operació fins que siguin cuits.
Mentrestant, poseu la molla de pa a remullar amb llet.
Per fer les mandonguilles, escaldeu la moixina en una olla amb aigua bullint i llorer durant 3 minuts, escorreu-la, reserveu el caldo resultant en un bol, traieu el cartílag a la moixina, esmicoleu-la, afegiu-la al pa sucat amb llet, juntament amb l'all i julivert picat, el rovell d'ou, la sal i el pebre, barregeu-ho tot bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant dues o 3 hores.
Passat aquest temps, feu les mandonguilles amb les mans, passeu-les per farina de galeta, després per ou batut i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
A continuació, en una cassola amb oli sofregiu uns grans d'all. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo evaporar. Seguidament, poseu-hi el caldo d'escaldar la moixina i deixeu-ho coure.
Per fer la picada, en una paella fregiu uns grans d'all sencers i amb pell i la llesca de pa sec, fins que quedi daurada. Després, suqueu la llesca de pa amb vinagre, poseu-la al morter, amb els alls fregits i el julivert i tritureu-ho amb la mà de morter.
Tot seguit, incorporeu la picada i els brins de safrà a la cassola del caldo, remeneu-ho bé, incorporeu-hi les mandoguilles, deixeu-ho coure tot junt, afegiu-hi els pèsols, torneu-ho a remenar, deixeu-ho coure 10 minuts més, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar una mica.
I ja per acabar, emplateu en un plat fondo quatre mandonguilles, acompanyades del pèsols i el suquet de safrà.
Mentrestant, poseu la molla de pa a remullar amb llet.
Per fer les mandonguilles, escaldeu la moixina en una olla amb aigua bullint i llorer durant 3 minuts, escorreu-la, reserveu el caldo resultant en un bol, traieu el cartílag a la moixina, esmicoleu-la, afegiu-la al pa sucat amb llet, juntament amb l'all i julivert picat, el rovell d'ou, la sal i el pebre, barregeu-ho tot bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant dues o 3 hores.
Passat aquest temps, feu les mandonguilles amb les mans, passeu-les per farina de galeta, després per ou batut i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
A continuació, en una cassola amb oli sofregiu uns grans d'all. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo evaporar. Seguidament, poseu-hi el caldo d'escaldar la moixina i deixeu-ho coure.
Per fer la picada, en una paella fregiu uns grans d'all sencers i amb pell i la llesca de pa sec, fins que quedi daurada. Després, suqueu la llesca de pa amb vinagre, poseu-la al morter, amb els alls fregits i el julivert i tritureu-ho amb la mà de morter.
Tot seguit, incorporeu la picada i els brins de safrà a la cassola del caldo, remeneu-ho bé, incorporeu-hi les mandoguilles, deixeu-ho coure tot junt, afegiu-hi els pèsols, torneu-ho a remenar, deixeu-ho coure 10 minuts més, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar una mica.
I ja per acabar, emplateu en un plat fondo quatre mandonguilles, acompanyades del pèsols i el suquet de safrà.