Suquet de mandonguilles de moixina, safrà i pèsols secs

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1/2 quilo de moixina neta
  • 120 g pèsols secs
  • 8 grans d'all
  • 5 brins de safrà
  • 100 g de molla de pa
  • 1 got de llet
  • 2 ous
  • 200 g de farina de galeta
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 100 ml vi blanc
  • All, julivert i llorer
  • Sal, pebre i oli d'oliva
  • Per la picada:
  • 2 grans d'all
  • 1 llesca de pa
  • 25 cl de vinagre
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en remull els pèsols verds secs 12 hores. Després, en una olla amb aigua freda deixeu coure els pèsols secs durant 1 hora a foc baix. Quan bullin, aneu sobtant els pèsols afegint una mica d'aigua freda i aneu repetint l'operació fins que siguin cuits.

Mentrestant, poseu la molla de pa a remullar amb llet.

Per fer les mandonguilles, escaldeu la moixina en una olla amb aigua bullint i llorer durant 3 minuts, escorreu-la, reserveu el caldo resultant en un bol, traieu el cartílag a la moixina, esmicoleu-la, afegiu-la al pa sucat amb llet, juntament amb l'all i julivert picat, el rovell d'ou, la sal i el pebre, barregeu-ho tot bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant dues o 3 hores.

Passat aquest temps, feu les mandonguilles amb les mans, passeu-les per farina de galeta, després per ou batut i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.

A continuació, en una cassola amb oli sofregiu uns grans d'all. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo evaporar. Seguidament, poseu-hi el caldo d'escaldar la moixina i deixeu-ho coure.

Per fer la picada, en una paella fregiu uns grans d'all sencers i amb pell i la llesca de pa sec, fins que quedi daurada. Després, suqueu la llesca de pa amb vinagre, poseu-la al morter, amb els alls fregits i el julivert i tritureu-ho amb la mà de morter.

Tot seguit, incorporeu la picada i els brins de safrà a la cassola del caldo, remeneu-ho bé, incorporeu-hi les mandoguilles, deixeu-ho coure tot junt, afegiu-hi els pèsols, torneu-ho a remenar, deixeu-ho coure 10 minuts més, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar una mica.

I ja per acabar, emplateu en un plat fondo quatre mandonguilles, acompanyades del pèsols i el suquet de safrà.
Anar al contingut