Suquet de gambes de Palamós amb patata melosa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Gascons
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Els Tinars

INGREDIENTS

  • 350 g de gambes de Palamós
  • 1/4 de kg de patates Mona Lisa
  • 1 cullerada de mandioca
  • 170 g de tomàquets bombeta
  • 10 g d'alls secs
  • julivert
  • 100 g de nyores
  • 200 g d'ametlles torrades
  • 1 got d'oli d'oliva 0,4
  • 2 grans d'all
  • farina
  • cerfull
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer el suquet, en un cassó amb oli d'oliva sofregiu l'all picat, el julivert picat i el tomàquet ratllat.

Quan estigui ben dauradet, afegiu-hi els caps de les gambes, unes quantes patates ja pelades i escapçades, la sal, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure una estona.

Mentrestant, en un cassó amb aigua i sal, bulliu la resta de les patates pelades i escapçades. Quan estiguin cuites, afegiu-hi oli a poc a poc i tritureu-les amb el túrmix. Seguidament, poseu-hi la mandioca i remeneu-ho bé amb una cullera.

Després, poseu el puré en una safata coberta amb paper film i deixeu-ho refredar una estona a la nevera.

Tot seguit, talleu el puré a daus i deixeu-los coure durant uns minuts en un cassó amb aigua i oli bullint.

Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, els grans d'all, la polpa de la nyora, el julivert i l'oli i tritureu-ho bé amb el túrmix. A continuació, coleu el suquet de les gambes i les patates, afegiu-hi una mica de farina i la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts. Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues de les gambes pelades i salades.

I ja per acabar, emplateu el suquet, poseu-hi els daus de patata i les cues de gamba per sobre i guarniu el plat amb una mica de cerfull picat.
Anar al contingut