Suquet de gambes de Palamós amb patata melosa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Gascons
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Els Tinars
INGREDIENTS
- 350 g de gambes de Palamós
- 1/4 de kg de patates Mona Lisa
- 1 cullerada de mandioca
- 170 g de tomàquets bombeta
- 10 g d'alls secs
- julivert
- 100 g de nyores
- 200 g d'ametlles torrades
- 1 got d'oli d'oliva 0,4
- 2 grans d'all
- farina
- cerfull
- sal
PREPARACIÓ
Per fer el suquet, en un cassó amb oli d'oliva sofregiu l'all picat, el julivert picat i el tomàquet ratllat.
Quan estigui ben dauradet, afegiu-hi els caps de les gambes, unes quantes patates ja pelades i escapçades, la sal, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure una estona.
Mentrestant, en un cassó amb aigua i sal, bulliu la resta de les patates pelades i escapçades. Quan estiguin cuites, afegiu-hi oli a poc a poc i tritureu-les amb el túrmix. Seguidament, poseu-hi la mandioca i remeneu-ho bé amb una cullera.
Després, poseu el puré en una safata coberta amb paper film i deixeu-ho refredar una estona a la nevera.
Tot seguit, talleu el puré a daus i deixeu-los coure durant uns minuts en un cassó amb aigua i oli bullint.
Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, els grans d'all, la polpa de la nyora, el julivert i l'oli i tritureu-ho bé amb el túrmix. A continuació, coleu el suquet de les gambes i les patates, afegiu-hi una mica de farina i la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts. Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues de les gambes pelades i salades.
I ja per acabar, emplateu el suquet, poseu-hi els daus de patata i les cues de gamba per sobre i guarniu el plat amb una mica de cerfull picat.
Quan estigui ben dauradet, afegiu-hi els caps de les gambes, unes quantes patates ja pelades i escapçades, la sal, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure una estona.
Mentrestant, en un cassó amb aigua i sal, bulliu la resta de les patates pelades i escapçades. Quan estiguin cuites, afegiu-hi oli a poc a poc i tritureu-les amb el túrmix. Seguidament, poseu-hi la mandioca i remeneu-ho bé amb una cullera.
Després, poseu el puré en una safata coberta amb paper film i deixeu-ho refredar una estona a la nevera.
Tot seguit, talleu el puré a daus i deixeu-los coure durant uns minuts en un cassó amb aigua i oli bullint.
Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, els grans d'all, la polpa de la nyora, el julivert i l'oli i tritureu-ho bé amb el túrmix. A continuació, coleu el suquet de les gambes i les patates, afegiu-hi una mica de farina i la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts. Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues de les gambes pelades i salades.
I ja per acabar, emplateu el suquet, poseu-hi els daus de patata i les cues de gamba per sobre i guarniu el plat amb una mica de cerfull picat.